ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter tre våldtäkter och ett våldtäktsförsök – polisen i Karlstad utreder samband

Fredrik Samuelson · 29 Okt 2018
Uppdaterad 30 Okt 2018
Arkivbild på Nöjesfabriken i Karlstad. Bilden har ingenting med helgens händelser att göra.

Arkivbild på Nöjesfabriken i Karlstad. Bilden har ingenting med helgens händelser att göra. Foto: Linn Malmén/IBL


Det skulle bli den största festen av dem alla” – men under fredagens Halloweenfest på en nattklubb i Karlstad anmäldes två våldtäkter. Samma kväll anmäldes en tredje våldtäkt i närheten av klubben och på söndagen anmäldes ett misstänkt våldtäktsförsök. Nu utreder polisen eventuella samband.

klar

Artikellänk är kopierad

På fredagskvällen kom 2 700 personer till en Halloweenfest på nattklubben Nöjesfabriken i Karlstad. Inför kvällen beskrevs den på klubbens Facebooksida som: ”Den största festen av dem alla”.

Men efter festen hade två kvinnor anmält att de blivit våldtagna inne på nattklubben.

– Personalen är skakade. Det här är jätteallvarligt och jag har varit så ledsen i dag. Det var en rolig kväll som alla såg fram emot och i dag känns det lite som om luften har gått ur en, säger Malin Lundberg, driftchef på Nöjesfabriken.

Polisen ska gå igenom videomaterial

78 personer, varav 20 vakter, jobbade på Nöjesfabriken den kvällen. Det ena misstänkta övergreppet upptäcktes av en vakt. Under helgen skickades material från klubbens övervakningskameror till polisen och polis var på plats för att säkra eventuella spår.

Under måndagsförmiddagen satt personalen i möten och hade kontakt med oroliga föräldrar.

– Vi har haft hög bemanning och det är stora, öppna ytor men vi tittar på vad vi kan göra inne på nattklubben. Vi har redan för ett tag sedan börjat med att såga av toalettdörrarna längst ner så att de får en dryg decimeter glipa längst ner. Vi kan också framöver avdela en värd inne på toaletten, säger Malin Lundberg.

Ytterligare en våldtäkt och ett våldtäktförsök

Sent på fredagskvällen fick polisen in ytterligare en våldtäktsanmälan. Enligt polisen hade en kvinna stått utanför Nöjesfabriken men valt att gå därifrån och sedan blivit våldtagen utomhus ett kvarter bort. Det är dock oklart om det finns något samband med de tidigare händelserna.

På söndagskvällen anmäldes även ett våldtäktsförsök vid ett motionsspår i närheten av polishuset. En kvinna i 30-årsåldern blev nerknuffad av en man men lyckades fly från platsen. Polisen har ingen misstänkt för någon av händelserna.

– Vi ska sammanställa allt och titta på eventuella samband, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro