ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Efter Trumps besked – nu kan bensinen bli dyrare

Elinor Karlin · 9 Maj 2018
Uppdaterad 9 Maj 2018
"Det kommer bli jättedyrt med bilsemester i sommar", säger Handelsbankens råvarustrateg Martin Jansson till TT.

"Det kommer bli jättedyrt med bilsemester i sommar", säger Handelsbankens råvarustrateg Martin Jansson till TT. Foto: IBL


Omedelbart efter Trumps besked om att lämna kärnenergiavtalet med Iran så sköt oljepriserna i höjden. "Det kommer bli jättedyrt att göra en bilsemester i Sverige i sommar", säger Handelsbankens råvarustrateg Martin Jansson till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i går kväll som beskedet kom att president Donald Trump väljer att lämna kärnenergiavtalet med Iran. Detta kommer sedermera innebära att hårda sanktioner mot Iran återinförs, men hur de kommer se ut är ännu väldigt oklart. De första reaktionerna på världsmarknaden kom redan i dag, med stigande oljepriser, rapporterar TT. Priserna är på den högsta nivån sedan 2014.

– Det innebär en högre osäkerhet, precis som i tullfrågan med Kina, säger Martin Jansson.

Oljeproduktionen i Iran är den tredje största i Mellanöstern och står för en större del av produktionen i oljekartellen Opec, skriver TT.

– Kombinationen med det högsta oljepriset på flera år och en dollar som är på den starkaste nivån på väldigt länge gör att bensinen blir dyr. Det innebär att det kommer bli jättedyrt att göra en bilsemester i Sverige i sommar, säger Martin Jansson till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Elinor Karlin
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro