ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter Trumps utspel: Kan bli dyrare med bourbon och jeans

Linus Lindgren · 6 Mar 2018
Uppdaterad 6 Mar 2018
Donald Trump sa att han tänker införa höga tullavgifter på aluminium och stål.

Donald Trump sa att han tänker införa höga tullavgifter på aluminium och stål. Foto: IBL


Som svar på Donald Turmps utspel om dyrare tullar på aluminium och stål säger nu EU-kommissionen att tullar kan införas på amerikanska kläder och whiskey.

klar

Artikellänk är kopierad

EU-kommissionen överväger att införa tullar på en rad produkter från USA. Tullarna kommer ligga på cirka 25 procent och är ett svar på Donald Trumps utspel om att införa stål- och aluminiumtullar. Det visar en lista som Blomberg News tagit del av.

Jeans, bourbon-whiskey och t-shirts är några av produkterna som står med på listan. Värdet på importprodukterna uppges ligga på totalt 2,8 miljoner euro.

Redan förra veckan signalerade EU-kommissionen att det kan komma motåtgärder, och dessa ska diskuteras och presenteras under onsdagen, skriver Expressen.

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström berättade redan förra veckan för TT att hon var ”djupt besviken” på Trumps besked.

– Jag har ett väldigt starkt stöd att vidta motåtgärder, sa hon då till nyhetsbyrån.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro