ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter tunnelbaneracet – här rusar han ikapp med buss i Stockholm

Emma Björkman · 22 Sep 2014
Uppdaterad 22 Sep 2014

Foto: Youtube.com


Michael Jönsson i Spånga kommer aldrig mer kunna skylla på bussen om han är sen till jobbet. Efter att ha sett en man rusa ikapp med tunnelbanan i London bestämde han sig för att testa om han kunde springa ikapp med bussen han tar till jobbet. Det här tycker SL om fenomenet.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter att ha sett Youtubevideon som Metro publicerade förra veckan där en man springer i kapp med tunnelbanan i London bestämde sig Michael Jönsson, 28, i Spånga att testa samma sak fast med bussen han tar till jobbet på morgonen. – Jag såg klippet och blev taggad och inspirerad att göra samma sak, säger han.

Innan Michael Jönsson satte sin plan i verket mätte han upp bussträckan han skulle springa mellan stationerna Mamrevägen i Spånga och Rissne i Sundbyberg på Eniro. Enligt SL:s hemsida skulle bussresan ta ungefär sex minuter.  – När jag hade sprungit hälften av sträckan kollade jag bakåt och såg bussen. Då tänkte jag att jag skulle hinna, säger han. Enligt Runkeeper höll Michael Jönsson en snittid per kilometer på 3 minuter och 27 sekunder. Nu funderar han på att springa ikapp med tunnelbanan i Stockholm. – Men jag vill inte säga vilken sträcka eller när jag planerar att göra det.  Det är fritt fram för den som vill jämföra sin sprinterförmåga med Stockholms tunnelbana. – Vi har inga synpunkter på hur våra resenärer utnyttjar tunnelbanan. I rusningstrafik finns det ju folk som springer. Så länge man har en giltig biljett och tänker på sina medresenärer så är det upp till var och en hur man vill utnyttja tunnelbanan, säger Christian Hoffman, presskontakt på SL.► LÄS MER: Man rusar ikapp med tunnelbanan i London

Foto: Privat.
klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro