ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter tv-succén – nu släpps tvåbarnsmammans album

Emma Björkman · 18 Mar 2012
Uppdaterad 19 Mar 2012

För två år sedan slog den ensamstående tvåbarnsmamman Rebecca Ferguson igenom med buller och bång i The X-factor”. Nu släpps hennes debutskiva ”Heaven”.

klar

Artikellänk är kopierad

Rebecca Ferguson, 25, slog igenom i talangprogrammet ”The X-factor” för två år sedan.
Rebecca Ferguson, 25, slog igenom i talangprogrammet ”The X-factor” för två år sedan.Foto: Klara Leo

Som liten drömde Liverpoolbon Rebecca Ferguson, 25, om att bli sångerska. Men med en ensamstående mamma och fem syskon fanns inte pengar över till hennes fritidsintresse musik. Som 14-åring började hon därför att jobba extra för att ha råd med sånglektioner.

– Jag har alltid vetat att jag skulle bli sångerska. Det har aldrig funnits några tvivel, säger Rebecca Ferguson.

Och 2010 blev drömmen sann. Rebecca Ferguson kom tvåa i det brittiska musiktävlingsprogrammet ”The X-factor”.

– Det förändrade mitt liv helt på ett sätt som är svårt att förstå. Det är som en saga. Jag fick godkännande från nationen och jag behövde det eftersom jag inte trodde på mig själv och jag kände mig så låg, säger hon.

På vilka sätt har ditt liv blivit bättre nu?

– Nu har jag råd med saker som jag inte hade råd med förut. Jag kan se efter min mamma och min familj och jag får skriva och göra musik.

Tv-programmet gjorde också att hon tog itu med sin blyghet.

– Jag blev tvungen att övervinna den. Det är bättre nu men jag blir fortfarande blyg ibland när jag står på scenen, säger hon.

Nu kommer hennes debutskiva ”Heaven” med låtar som hon skrivit själv.

– Det är en väldigt ärlig, själfull, intim och personlig skiva. Det var inte lätt att skriva texterna eftersom jag la ner min själ i dem. Ibland kom jag till studion och kände mig helt dränerad på känslor, säger hon.

Rebecca Ferguson är ute på turné i Storbritannien men istället för att bo på hotell tar hon bilen hem till Liverpool och sina två barn, Lillie May, sju och Karl, fem år.

– Det läggs så mycket press på en tonåring som blir gravid. Alla har åsikter om ditt liv, vad du borde göra och vad du borde bli. De borde inse att gjort är gjort och att negativitet inte hjälper. Jag tycker att mina barn är underbara välsignelser. Och folk kan faktiskt gå vidare och göra karriär trots att de har fått barn.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro