ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efter varslet i Tuve: Vi är värst drabbade

Christina Blom · 13 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ytterligare 350 personer varslades på tisdagen på Volvo lastvagnar i Göteborg. Totalt hotas nu över halva personalstyrkan på Tuvefabriken av arbetslöshet.Över hela landet var det 1 560 anställda som varslades inom AB Volvo i går. Olle Ludvigsson, ordförande för verkstadsklubben på Volvo i Göteborg är upprörd över att staten inte går in och stöttar under det han menar är en tillfällig svacka. – Det är ansvarslöst. De som går ut i arbetslöshet blir en kostnad för staten. De pengarna skulle man kunna använda till utbildningssatsningar i stället. Då skulle vi stå bättre rustade när konjunkturen vänder.

För att det vänder är han övertygad om. – Problemet är inte hos företaget egentligen. Det ligger i det finansiella systemet. Men nu görs satsningar i infrastruktur både i Tyskland och USA. Då kanske det blir beställningar på en och annan lastbil igen.  

Nu hoppas han att man hinner se en ljusning innan varslen blir verklighet. Annars blir det tufft för fabriken i Tuve.– Procentuellt sett tror jag att det är vi som är de värst drabbade just nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Christina Blom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro