ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efterlängtade beskedet – nu avslöjas Lodas nya Alliance

Erik Glanell · 29 Nov 2017
Uppdaterad 30 Nov 2017
Michael ”MiCKe” Vu och Aydin ”iNSaNiA” Sarkohi spelade tillsammans med Jonathan "Loda" Berg i WESG-kvalet. Nu ingår de i Alliance nya uppställning.

Michael ”MiCKe” Vu och Aydin ”iNSaNiA” Sarkohi spelade tillsammans med Jonathan "Loda" Berg i WESG-kvalet. Nu ingår de i Alliance nya uppställning. Foto: Alliance


Alliance-fansen har fått vänta. Men under onsdagen kom beskedet om det nya Dota 2-laget. För Metro Esport berättar Jonathan "Loda" Berg om spelarnas styrkor och utmaningen att hitta rätt trupp.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter flera misslyckade försök att återskapa Alliance-magin kom Dota 2-stjärnan Jonathan ”Loda” Berg med ett klart besked. Den här gången skulle spelartruppen inte stressas fram. Det skulle ta tid. Och nu avslöjas den nya truppen.

Målet var att hitta ett lag som inte bara var individuellt skickligt utan också fokusera på att spelarna hade bra kemi och bästa förutsättningar att bli sammansvetsade. En uppgift som inneburit en stor utmaning för Alliance-ledaren.

– Den största utmaningen med att bygga ett nytt lag har varit att våga vara stark i mig själv och vad jag har varit ute efter. Det var nära att vi hade en lineup klar redan inför roster locken i september, men det hade varit en kompromiss ifrån min sida så jag valde att ta ett steg tillbaks och välja ut spelare som ska fungera bra ihop som grupp, skriver Loda i ett mejl till Metro Esport.

MISSA INTE: Dota 2-proffset Loda gästar HeatoN i Esport-tv

pil
Loda om nya Alliance-spelarna

Aydin ”iNSaNiA” Sarkohi: ”Motiverad, intelligent, tävlingsmänniska”.

Michael ”MiCKe” Vu: ”En av de mest talangfulla spelare jag någonsin kört med. Var på g för Alliance redan 2016”.

Tommy ”Taiga” Le: ”Tommy är en bra lagkamrat, lite tyst, så man måste ge honom en chans att ta plats. La märke till honom tidigt i säsongen när hans förra lag SFT slog OG.”

Samuel ”Boxi” Svahn: ”Explosiv. Non-stop. Ettrig. Kanske den mekaniskt bästa i laget”.

Att bygga sitt lag efter att alla andra organisationer redan låst sina trupper är en utmaning i sig. Därför har den 29-årige göteborgaren i stället för att värva stjärnor satsat långsiktigt på framtidens talanger. Att processen tagit lång tid har varit en av nycklarna i jakten på rätt personer.

– Det har helt klart påverkat. När man bygger lag innan roster locken så är det enklare att få väletablerade spelare i sin roster. Nästan alla signar med ett lag hellre än att stå utan. Det har lett till att jag måste jobba med yngre spelare. Men det är för mig bara ett plus, skriver Alliance-ledaren.

I ett uttalande från organisationen nämner Jonathan ”Loda” Berg den nya truppen som ett arv som i framtiden ska kunna leva vidare – utan honom själv.

”När jag säger att det här är början på någonting nytt så är det av den enkla anledningen att jag så sakteliga förbereder min pension och vill bygga mitt arv. Det är viktigt för mig att Dota-laget lever vidare, inte i skuggan av tidigare resultat, utan med målet att överträffa dem.”

De som följt Team Sweden i WESG-kvalet har redan kunnat bekanta sig med två av spelarna i nya truppen. Där slutade de på en 5–8-plats vilket innebär fortsatt tävlan vid den stora turneringen i mars. Under tiden kommer Alliance att träna för att kvala in till kommande minor- och major-turneringar för att kunna mäta sig med världstoppen.

– Just nu så kommer vi ju behöva en väldigt mycket träning för att kunna göra just det, men jag är övertygad om att det är en kombination av spelare som inte kommer stanna förrän vi är där. Alla de nya spelarna är namn som kommer synas och leva kvar i Dota-scenen under kommande år. Det är ett faktum när man ser dom spela individuellt. Och nu då även i lag-delen, skriver Jonathan ”Loda” Berg.

LÄS MER
Dota 2-profilen bakom utvecklingen av Pokemon go-utmanare
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro