ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Efterlyst 36-åring häktad i Polen

Jenny Sköld · 2 Aug 2013
Uppdaterad 2 Aug 2013

Den man som sedan tidigare misstänkts för mord på en 23-årig kvinna i Trollhättan har nu häktats i Warszawa. Häktningen kunde ske efter att han överlämnat sig själv till den svenska ambassaden i Polen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 36-åring sedan tidigare häktats i sin frånvaro på sannolika skäl för  mord på en kvinna i Trollhättan, har nu häktats i Warszawa enligt polsk polis, skriver Aftonbladet. 

– Vi kan bekräfta att vi under måndagen häktat en svensk man som är internationellt efterlyst av svensk polis. Detta hände vid den svenska ambassaden i Warszawa, säger den polska rikspolisens talesman Mariusz Sokolowski till Aftonbladet.

Mannen har varit internationellt efterlyst och häktat i sin frånvaro på sannolika skäl för att mord på den 23-åriga tvåbarnsmamman som försvann från sin bostad för en månad sedan.  

Eftersom mannen överlämnat sig själv till den svenska ambassaden i Polen kommer han med stor sannolikhet att överlämnas till svenska myndigheter. 

Mannen besökte den 23-åriga tvåbarnsmamman i hennes hem natten innan grannar upptäckte blod i trappuppgången där hon bodde i ett flerfamiljshus i Trollhättan. Han var den siste personen som såg henne i livet. 

Mannen anhölls initialt för människorov, men släpptes eftersom det inte fanns tillräckliga bevis. Därefter lämnade mannen landet. 

Den 29 augusti överlämnade han sig till den svenska ambassaden i Polen. Han överfördes därefter till en polisstation i Warszawa.  

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro