ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Egypten: Vi har dödat ledaren för IS cell på Sinaihalvön

Hugo Ewald · 4 Aug 2016
Uppdaterad 4 Aug 2016
45 jihadister ska ha dött utöver ledaren al-Ansari. Arkivbild.

45 jihadister ska ha dött utöver ledaren al-Ansari. Arkivbild. Foto: Ariel Schalit/AP/TT


Enligt den Egyptiska militären ska de ha dödat Abu Duaa al-Ansari, ledaren för den IS-cell som tagit på sig ansvaret för att ha skjutit ner ett ryskt passagerarflygplan 2015. Duaa al-Ansari ska ha dödats i ett flyganfall som enligt egyptiska myndigheter krävt 45 andra jihadisters liv.

klar

Artikellänk är kopierad

Under torsdagen meddelade Egyptens militär att de dödat Abu Duaa al-Ansari, som beskrivs som ledare för terrorgruppen IS cell på Sinaihalvön, Wilayah Sayna. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Det är samma terrorcell som tog på sig ansvaret för att ha skjutit ner ett ryskt passagerarplan 2015 i en attack som krävde 224 människors liv. ► LÄS MER: Hundratals dog när plan kraschade

Al-Ansari ska ha dödats i en flygattack i närheten av staden al-Arish. Attacken ska enligt egyptiska militären också ha krävt livet på 45 av al-Ansaris närmaste män samt förstört vapen och ammunitionsförråd cellen använt sig av.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro