ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Einhorn skriver om medmänsklighet

Caroline Engvall · 14 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Snällhetsgurun delar med sig av sina råd

klar

Artikellänk är kopierad

 Stefan Einhorn, pocketaktuell med ”Medmänniskor” (Månpocket Fakta) ...Varför ska man läsa din bok?– För att medmänsklighet är en förutsättning för vårt eget välmående och för att samhället ska fungera. Och för att lära sig hur lätt och hur svårt det är att vara en medmänniska. Vem vill du ska läsa din bok?– Jag önskar att alla de som vill bli bättre medmänniskor läser boken. Jag skulle också gärna vilja att de som har stora brister i sin medmänsklighet skaffar sig boken, men det gör de nog tyvärr inte.Vad läser du själv just nu?–Maria Ernestams ”Alltid hos dig”. Den är strålande och borde läsas av många.Vad har du annars på gång just nu?– En ny bok som kommer hösten 2009. Jag föreläser mycket om konsten att vara snäll och om att vara en medmänniska. Jag arbetar dessutom, som tidigare, deltid på Karolinska institutet.

Ny fickbibel för backpackers?

Shantaram  Gregory David Roberts (Brombergs)När Alex Garlands ”The beach” kom blev den ryggsäcksresenärernas kultbok. Nu kånkar alla backpackers-som-vill-ha-koll runt på ”Shantaram”. Låt dig inte avskräckas av bokens tjocklek – det här är en omskakande och naken berättelse om hur huvudpersonen Lin (hyfsat självbiografisk) sugs in i det slummiga knarklivet i Indien.

Bok om rökning utan moralkakor

Rökt Charlotta von Zweigbergk (Pocketförlaget) Är du rökare eller känner du någon som älskar sin nikotinpinne? Då är Charlotta von Zweigbergks rökhyllning något för dig. Men nej då, det här är ingen glorifiering av ciggens härlighet, bara en ärlig beskrivning av hur gott det kan smaka och hur man faktiskt gör för att sluta och därmed må bättre. Pekpinnelöst.

Vacker historia att förlora sig i

Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow Sara Gruen (Bra Böcker) Cirkus på 30-talet – hur kul kan det bli? Jättekul, visar det sig. Det här är den vackra historien om hur 90-plussaren Jacob minns sin förälskelse i den upptagna cirkusstjärnan Marlena i sin ungdom. Detaljrik, vacker, välresearchad och en bokformad tidsmaskin som gjord för att förlora sig i.

En galen mix av genrer

Kafka på stranden Haruki Murakami (Norstedts Pocket) Som läsare undrar man ibland hur det är fatt med den japanske kultförfattaren Haruki Murakami. I en varvad story om 15-åringen Kafka och åldermannen Nakata kastar han sig utan livlina mellan ämnen som sex och mat till grekisk mytologi och shintoism (en japansk religion) i något som ibland närmar sig science fiction. Lättläst och galet.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro