ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ekeroth talar ut om skandalkvällen

TT · 15 Nov 2012
Uppdaterad 28 Okt 2013
Ekeroth talar ut om skandalkvällen

Ekeroth talar ut om skandalkvällen


I en intervju med TT förklarar Kent Ekeroth hur han ser på den ödesdigra kvällen och sin politiska framtid. – Det som hände den där kvällen borde inte ha hänt. Jag skulle ha lämnat den situationen, säger Ekeroth.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det som hände är inget jag är stolt över, det är något som jag skäms över, fortsätter han.

Hans time-out innebär att han inte ska framföra partiets åsikter i rättspolitiska frågor. Han vill inte gå in på om han tror att han kan fortsätta som rättspolitisk talesperson efter time-outen eller om han kan sitta kvar i riksdagen.

Ekeroth förklarar att han filmade eftersom han tidigare hade utsatts för både hot och våld och att han ville kunna visa vad sverigedemokrater kan utsättas för.

– Det har varit en väldigt utsatt position för många av oss, säger han.

Ekeroth förklarar att han plockade upp järnröret för att han kände sig hotad av den berusade personen som uppgett sig vara grovt kriminell.

På väg bort från bråket tar de tre Sverigedemokraterna upp järn- eller aluminiumrör.

– Vi vet inte i fall de följer efter oss och vi undrar vad som kommer att hända. Jag håller bara röret några sekunder och sedan släpper jag det. Jag kände mig hotad vid det tillfället av en sådan grovt kriminell som han sade sig vara, säger Ekeroth.

– Skulle det varit i dag hade jag gjort ett annat val. Jag hade fortsatt springa ifrån honom.

Vad hade du tänkt göra med järnröret? – Antagligen skulle jag inte ha gjort någonting. Jag höll det bara några sekunder och sedan sprang jag iväg. Ibland försöker man agera lite tuffare än vad man är när man är i pressade situationer.

Skulle de kunna slå med ett järnrör mot en människa? – Nej, det är det jag inte tror. Det var därför jag höll i det några sekunder och beslöt att vi springer i stället, säger Ekeroth.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro