ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

EKONOMI STOCK 105 stockholmare fick restskatt på 85 miljoner

Stockholm Andreas Jelvefors · 12 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Medan nästan två miljoner svenska skattebetalare får dela på knappt 10 miljarder kronor i skatteåterbäring, så ser det mindre roligt ut för 159 unika skattebetalare bosatta i de tre storstadslänen Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Gemensamt är att dessa 159 personer var för sig krävs på kvarskatt som överstiger en halv miljon kronor. Tillsammans ska de betala 130 miljoner kronor till staten för den 13 november. - Vissa kanske har gjort ett medvetet val att vänta med att betala in skatten. Men det kan också vara så att man misskalkylerat hur mycket man ska betala in i skatt och har man då inte tillgångar kvar så kan det för några i värsta fall bli problematiskt att få ihop pengar till i november då skatten ska var inbetald, säger Gunilla Nyström, privatekonom på Skandinaviska Enskilda Banken. Den som inte kan betala sin kvarskatt i tid påförs ränta på det obetald beloppet. Bara i Stockholm finns 105 personer med över en halv miljon i kvarskatt. Tillsammns ska de betala i skatt på 84,8 miljoner kr. - Att kvarskatten blir så hög kan bero på att man gjort kapitalvinster som man inte har skattat för, säger Gunilla Nyström. Men det finns också Stockholmare som får stora belopp i saktteåterbäring. 20 personer i länet som förra året betalade in för mycket skatt får tillbaka minst en halv miljon kronor. Tillsammans får dessa 20 personer tillbaka 21,5 miljoner kr.

Andréas Jelvefors

Faktaruta// Skattebesked i Stockholms län 360 091 skattebetalare i Stockholms län får tillbak 2085 miljoner kronor 184 603 personer tvingas betala tillbaka 1407 miljoner kr

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Andreas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro