ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ekopionjären

Katarina Matsson · 12 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Camilla Norrback firar nu tio år som modedesigner bland annat med ett samarbete med Top Shop i London och med en shop-in-shop på PUB:s nya våning 03.

Camilla Norrback firar nu tio år som modedesigner bland annat med ett samarbete med Top Shop i London och med en shop-in-shop på PUB:s nya våning 03. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Hon började med 15 000 kronor som hon lånat av sin mamma. I vår firar Camilla Norrback, 35,  tio år som modeskapare. Och trots finanskrisen är hon i full gång med att bygga sitt eget modehus. – Nu märker jag att andra personer kan ta beslut och jag behöver inte peta i varje grej. Jag vill fördjupa mig i mitt skapande.Vad har gjort att du har klarat dig i tio år?– Att jag inte har gett upp. Det skulle jag ha kunnat göra många gånger. Jag är väldigt envis och stark. Men också att klädskapandet är mitt livs kärlek som jag aldrig har tröttnat på. Hur har branschen förändrats?– Det har defintivt blivit trängre om utrymme och tuffare konkurrens. Man har ju sett märken komma och gå. Samtidigt har svenskt mode fått ett uppsving, så det är både och. Du var en av de första designerna som började med ett ekotänk. Hur känns det nu när det blivit så stort?– När jag började 2002 var det verkligen inte trendigt. Men det är en av de absolut bästa grejer jag har gjort, det här med ”eco-luxury”. Jag har också kunnat jobba med det i lugn och ro eftersom jag hela tiden legat steget före. Men för mig är kläder och ekologi två helt olika saker. Jag vill ha en kund som handlar plaggen för att de är fina, inte för att de är ekologiska.Nu är vi mitt i finanskrisen, tankar inför framtiden?– Jag har aldrig känt mig så nöjd och säker på min sak som nu. Jag känner en stark kampvilja för att överleva.Vad vill du mer göra framöver?– Jag skulle vilja skriva en bok med alla mina små ekotips. Jag har en mapp på skrivbordet som heter ”Camilla Norrback’s little book of eco-luxury”. Och så ska jag göra en herrkollektion. Till höstkollektionen har jag gjort skor i naturgarvat skinn, det var jättekul. Jag vill göra mera skor, väskor och accessoarer och på sikt livsstilsprodukter, kanske en spa-serie.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro