ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ekstedt: Det var en laginsats

Patrick Ekstrand · 6 Mar 2012
Uppdaterad 6 Mar 2012
Jubel på Ekstedt efter priset för Årets matupplevelse. Ägaren Niklas Ekstedt står näst längst till höger. 

Jubel på Ekstedt efter priset för Årets matupplevelse. Ägaren Niklas Ekstedt står näst längst till höger.  Foto: Claes Löfgren


Restaurangpriser. Ekstedt var en av de restauranger som fick pris under krogbranschens egen Oscarsgala.

klar

Artikellänk är kopierad

Superlativen flödade när årets bästa restauranger och dryckesupplevelser korades på Grand Hôtel i Stockholm i går. Förutom äran att ha tagit hem ett av de åtråvärda White Guide-priserna kan vinnarna räkna med extra klirr i kassan.

– Man får alltid lite bättre snurr på krogen när man har fått ett pris. Det blir mycket lättare att laga mat när man får ett jämnt flöde av gäster till krogen, säger Niklas Ekstedt, vars Stockholmskrog Ekstedt fick priset för Årets matupplevelse. 

– Det var en laginsats. Det är personalen som gör restaurangen, säger han.

Priset Årets bästa restaurang kammades hem av Frantzén/Lindeberg, även den i Stockholm.

Motiveringen lyder ”För en gastronomi i yppersta världsklass som tänjer på gränserna uppåt och framåt i såväl kök som matsal ...”

De övriga storstäderna har också restauranger som hyllades i samband med prisutdelningen.

Göteborgskrogen Putra Madre fick pris för Årets miljö och stämningsupplevelse då miljön enligt motiveringen ”får gästernas hjärtan att slå lite snabbare”. Belle Epoque i Malmö är Årets hjärtekrog då det anses vara ”den opretentiösa kvarterskrogen som alla söker, avslappnat tillgänglig både i attityd och pris men samtidigt med höga ambitioner i form av kreativ svensk mat”. 

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro