ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elahe, 24, förföljdes av blottare på stan: Han kom på mina byxor”

JENNI KARLSSON · 9 Maj 2016
Uppdaterad 9 Maj 2016
Elahe, 24, är uppgiven efter mötet med blottaren. Bilden har ingenting med händelsen att göra.

Elahe, 24, är uppgiven efter mötet med blottaren. Bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: Alamy


Det var på väg till tunnelbanan efter en fika med vänner som Elahe, 24, kände sig förföljd. Plötsligt fick hon någonting på sig. Det visade sig vara sperma.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan var strax efter 21 på söndagskvällen och det var fortfarande ljust ute på den centrala Stockholmsgata Elahe befann sig på när hon kände att någon förföljde henne. Det första som rusade genom hennes tankar var att hon skulle bli rånad, så hon snabbade på stegen. Men mannen bakom henne hann ikapp.

– Någon nuddade mig och jag kände att jag fick någonting på benen och fötterna. Jag vände mig om, och såg då en man som precis onanerat och kommit på mina byxor.

– Allt gick så fort, och han sprang iväg innan jag hann reagera. Jag var i chock. Jag är fortfarande chockad, men känner mig fruktansvärt kränkt nu i efterhand, berättar Elahe.

►LÄS MER: Blottade sig med penisring – greps

Elahe har aldrig känt sig otrygg när hon varit ute i Stockholm tidigare, men efter gårdagens angrepp funderar hon på hur ovanligt det egentligen är med blottarattacker.

– Det är så typiskt att det ska hända kvinnor, att jag ska behöva känna mig orolig och vara på min vakt hela tiden. Det är en så grov kränkning att exponera sig på gatan, men vi måste prata om det. Det lär ha hänt fler än mig och det är så äckligt. Någonting måste göras för att skydda kvinnor.

►LÄS MER: Hämtade tidning naken i trapphuset – anmäldes för sexuellt ofredande

Under natten har Elahe inte kunnat sova, och på måndagen kommer känslor av uppgivenhet.

– Jag blir så besviken på människor och tappar allt hopp. Det är så typiskt att det ska hända och att kvinnor alltid ska behöva vara på sin vakt och vara rädda. Jag vet inte vad jag ska göra, säger hon.

Ilskan, rädslan och chocken ligger kvar i henne dagen efter händelsen, men det viktiga är att någonting blir gjort åt problemet med kränkning av kvinnor, säger Elahe.

– Jag är arg över att jag ska behöva vara rädd för att det finns så konstiga människor. Och det känns skämmigt att prata om vad som hänt, vilket det egentligen inte ska vara. Men det är viktigt att få igång en diskussion om hur man förebygger sånt här.

►LÄS MER: Moa, 24, träffade mannen som rånade henne: ”Vi pratade i timmar”

Elahe har anmält händelsen till polisen. 

klar

Artikellänk är kopierad

JENNI KARLSSON
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro