ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elaine vet vilken generation du är

Hanna Göransson · 28 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Elaine Bergqvist tycker att hon själv är en typisk 80-talist.

Elaine Bergqvist tycker att hon själv är en typisk 80-talist. Foto: Linnea Svensson Arbab


klar

Artikellänk är kopierad

Metro har träffat författaren, retorikkonsulten och 80-talisten Elaine Berqvist. – Jag är en typisk 80-talist. Jag tillhör lustgenerationen och har inte ett uns av jante i mig.

Det var när en kollega uttryckte sin beundran för en potentiell kund med orden ”du är så fet” som Elaine fick idén till boken. Det var tydligt att 40-talistdamen inte uppskattade komplimangen från 80-talisten. Själv har hon lärt sig att det inte alltid är okej att kramas i jobbsammanhang.

Den gemensamma nämnaren för alla generationerna är att de inte känner sig bekväma med att placera sig själva i en box. Däremot vill alla gärna placera de andra åldersgrupperna i boxar.

Är alltid luren med?
Är alltid luren med?Foto: SCANPIX

Testa dig själv – vilket årtionde tillhör du?

Kommunikation:a) Jag pratar om mig själv i tredje person.b) Jag har provat på heta linjen.c) Jag uttrycker mig på ­debattsidorna. d) Jag går inte hemifrån utan min mobil. e) Jag kan telefonnummer utantill.f) Jag presenterar mig alltid 

Typord:a) Lurig, neger, guldkorn.b) Typ, shit, grym.c) Sprillans, och?, det är en annan femma.d) Hippa, maskineriet, ­förtjusande.e) Jycke, fruntimmer, ­vederbörande.f) Man, fränt, måhända.

Populärkultur:a) Folkets park.b) Spice Girls.c) 5 myror är fler än 4 elefanter.d) Sean Connery.e) Frukostklubben.f) Barbie.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro