ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elbranschen: Inget ras för tv-apparater

Tomas Lundin · 13 Jun 2014
Uppdaterad 13 Jun 2014
Elbranschen: Inget ras för tv-apparater

Elbranschen: Inget ras för tv-apparater


klar

Artikellänk är kopierad

Branschorganisationen Elektronikbranschen välkomnar att Högsta Förvaltningsdomstolen river upp Radiotjänsts beslut om att ta ut licensavgift för datorer och mobiler.

– Jag tror på sikt att hela tv-licenssystemet kommer att ersättas av något annat. Man försöker anpassa en gammal lagstiftning till en ny teknikutveckling, säger KLas Elm, VD för Elektronikbranschen till Metro. I praktiken innebär dagens dom att den som tittar på tv i datorn, mobilen eller surfplattan får 2 000 kronor i rabatt på sitt tv-tittande per år. Men Klas Elm är inte rädd för att tv-marknaden ska krascha.

– Det är möjligt att det kommer att påverka på marginalen, men det blir nog inga dramatiska förändringar, i alla fall inte på kort sikt. Det är så många andra saker som spelar in när du vill köpa en tv, du kanske vill ha Ultra HD, Oled eller en böjd skärm.Tror du vi kommer få se en utveckling mot att folk köper större bildskärmar utan tv-mottagare och kopplar till datorn i stället för att ha en tv? 

– Jag tror att vi kommer att gå mot den utvecklingen i alla fall. Vi kommer att få se olika typer av skärmar och allt är ju nätverkskopplat. Men absolut kan det här påverka att vi kommer att få se olika kombinationer av tekniska produkter, men det hade nog kommit i alla fall.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro