ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Eldrivet hetaste trend i Frankfurts salonger

Emma Forest · 17 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Peugeot iOn visas upp på Frankfurts motormässa som nu startat.

Peugeot iOn visas upp på Frankfurts motormässa som nu startat.


klar

Artikellänk är kopierad

Peugeots nya elbil visas upp på Frankfurt Motor Show som starat. Eldrivet är hett, hett, hett

Franska biltillverkaren Peugeot ger sig in i elbilsleken med sitt bidrag till världens största bilmässa, Frankfurt Motor Show 2009. Peugeot iOn kan köras 128 kilometer och har en topphastighet på 128    kilometer i timmen och tar cirka sex timmar att ladda. IOnen kommer att börja säljas i slutet av 2010 och Peugeot räknar med att sälja 25 000 bilar per år.

IOnen är baserad på min favoritelbil, den fantastiska fyradörrars Mitsubishi i-MiEV som slår alla som tror att elbilar ser ut som golfbilar med häpnad.   Mitsubishiföregångaren är cool, ger ordentligt med utrymme, är säker och beter sig som en vanlig bil.

MiEVen började säljas i Japan i år och ska börja säljas i Europa under det här året. Mitsubishi har fått elbilsfeber – de planerar att släppa ut fem elbilar fram till 2013. Samtidigt testar andra märken sina bilar eller  leasar ut dem, som Nissan Leaf, Smart EV och MINI EV. De två senare rullar redan på vägarna och de är populärare än man trodde och förare köar för att få hyra dem även om priset är högt.

Frankfurtmässan har mer elnyheter, framför allt från Renault som visade upp fyra nya elbilskoncept.

Tillverkaren REVA, som står bakom den populära stadsbilen G-Wiz – det finns mer än 3 000 ute redan nu – planerar en fyrsitsmodell familjebil som kommer att säljas från årsskiftet. Reva lockar också med en sportig tvåsits modell men den kommer inte förrän 2011. Båda modellerna kommer att ha en ”Revive”-funktion. Den ska fungera som en bränsle-  reserv som ska kunna ladda bilen på distans.

Sist men inte minst så planerar den indiska biltillverkaren Tata att börja producera elbilar med en ny fabrik i Europa, så snart som möjligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Forest
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro