ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Eldvakten filmades – var själv pyroman

Leif Johansson · 7 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Väktare ligger bakom bränderna på Östermalm

klar

Artikellänk är kopierad

PYROMANEN FILMADES. En väktare övervakade ett bostadsområde i Stockholm som drabbades av åtta pyromandåd på kort tid. När en av de anlagda bränderna videofilmades visade det sig att det var väktaren själv som var pyromanen. 

Väktaren, en 34-årig man, har patrullerat bostadsområdet på Östermalm i två års tid. Vid åtta olika tillfällen har området drabbats av anlagda bränder. Alla bränder startade i samma bygg-platscontainer mellan två hyreshus. Det hade kunnat sluta med katastrof eftersom ett upplag med gastuber förvarades intill containern. Vaktbolagets chefer började snart fatta misstankar mot 34-åringen, eftersom bränderna alltid uppstod under hans skift. Två anställda på vaktbolaget gömde sig därför i ett av hyreshusen under 34-åringens rond, och väntade på honom med en laddad videokamera. Vid femtiden på morgonen dök 34-åringen upp. Han smög fram till byggcontainern och tände eld på dess innehåll med sin cigarettändare.

Under rättegången som följde nekade 34-åringen till alla anklagelser, trots filmbeviset. Eftersom han nekar har det inte heller framkommit något egentligt motiv till de många pyromandåden, annat än en allmän förstörelselusta. Väktaren har nu fått sparken och dömts vid Stockholms tingsrätt till dagsböter och skadestånd för skadegörelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro