ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elefanten Big Brother fri från sitt heroinmissbruk

Tomas Lundin · 30 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
En asiatisk elefanthanne, dock inte Big Brother.

En asiatisk elefanthanne, dock inte Big Brother. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

DROGFRI. Elefanthannen Big Brother har äntligen blivit fri från sitt svåra heroinmissbruk och kan återförenas med sin hjord, rapporterar China Daily.

Han fångades in av knarksmugglare vid gränsen mellan Kina och Burma för två år sedan för att han och hans hjord skulle kunna användas vid drogtransporter.

För att knarksmugglarna skulle kunna kontrollera Big Brother gav de honom bananer spetsade med heroin. Efter bara en månad var han så beroende av drogen att han dreglade och ryckte när han inte fick sin banan-fix, enligt China Daily.

Någon tipsade polisen i Dehong och smugglarna togs på bar gärning när de försökte sälja elefanten.

Det har visat sig vara allt annat än lätt att få Big Brother ur sitt missbruk. Redan i lastbilen på väg tillbaka till naturreservatet Qishuangbanna började elefanten uppvisa abstinenssyndrom. och försökte till och med att fly.

Parkväktarna var tvugna att skicka honom ner till Hainan-provinsen i södra Kina för avgiftning. Där har Big Brother nu fått behandling med metadon – fyrdubbel dos jämfört med en människa. Vakter har vakat vid hans sida dygnet runt och gett honom färskt hö, sockerrör och frukt.

Det tog ett år, men nu uppges den asiatiska elefantannen vara fri från sitt missbruk. Enligt chefen för Yunnan Safari Park är han snart redo att tas tillbaka till Xishuangbanna och sin familj.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro