ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elev döms för våldtäkt mot lärare – får fängelse

Fredrik Samuelson · 30 Nov 2018
Uppdaterad 30 Nov 2018
Händelsen ägde rum i september.

Händelsen ägde rum i september. Foto: Pixabay


En elev på en gymnasieskola i Jönköpings län åtalades för att ha knuffat in en lärare i ett klassrum, låst dörren och våldtagit henne. Nu döms han till fängelse för våldtäkt, olaga hot och sexofredande.

klar

Artikellänk är kopierad

Eleven ska enligt polisen flera gånger ha skickat meddelanden till läraren via sociala medier där han hotat att våldta henne och kidnappa en anhörig till henne om hon inte hade sex med honom.

Han åtalades för att i september ha knuffat in läraren i ett klassrum på skolan, låst dörren, hållit fast henne, satt en hand för hennes mun och våldtagit henne.

”Tingsrätten har bedömt att målsäganden är trovärdig och att hon lämnat tillförlitliga uppgifter som sammantaget med beaktande av den skriftliga bevisningen och de av åklagaren åberopade vittnesmålen utgör sådan bevisning att åtalet i dessa delar är styrkt. Den sexuella handling målsäganden utsatts för är att jämställa med samlag och ska bedömas som våldtäkt”, skriver tingsrätten i ett pressmeddelande.

Ska betala 110 000 i skadestånd

Eleven döms för våldtäkt, olaga hot och sexuellt ofredande mot läraren till fängelse i två år.

Han döms även för tillgrepp av fortskaffningsmedel för att ha stulit en moped värd 20 000 kronor. Andra brott han döms för är brukande av falsk urkund efter att ha beställt ett förfalskat grekiskt körkort, två fall av olovlig körning, tre fall av ringa narkotikabrott, två fall av rattfylleri och två fall av brott mot knivlagen.

Tingsrätten bedömde att straffvärdet uppgår till närmare tre års fängelse men har beaktat den åtalades ålder.

Mannen ska betala sammanlagt 110 000 kronor i skadestånd för kränkning till läraren och ska vara kvar i häkte till straffet. Han har nekat till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro