ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elev riktade pistol mot lärare på skola i Kalmar

Karolina Skoglund · 5 Mar 2014
Uppdaterad 5 Mar 2014

En elev på Krungårdsskolan i Kalmar ska i fredags ha riktat en pistol mot en lärare, som blev så rädd att hon nu är sjukskriven.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt P4 Kalmar ska det inte ha handlat om en riktig pistol, utan en så kallad soft airgun. Händelsen utspelade sig efter att en elev som gick i årskurs sju sålde leksakspistolen till en annan elev. När de var på väg ut ur skolan för att provskjuta den mötte de läraren av en slump. Då riktade en av eleverna vapnet mot henne, vilket fick läraren att bli så rädd att hon nu är sjukskriven. 

Läraren har, enligt skolan, nu polisanmält händelsen.

Det har hänt flera gånger att soft airguns används vid rån och luftpistolen, som har 18-årsgräns, som ofta ser ut precis som ett riktigt skjutvapen.

– Någon gång har vi lagt ut en bild på ett riktigt skjutvapen och en soft airgun och bett folk gissa vilket som är riktigt. Det är få som ser skillnad, säger Lina Isaksson Funke som är informatör på polisen i Kalmar till P4 Kalmar. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro