ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Elev ska ha hotat skjuta skolkamrater med automatgevär

Filip Joelsson · 20 Nov 2018
Uppdaterad 20 Nov 2018
En elev vid en skola i Karlstad ska ha hotat skjuta sina klasskamrater.

En elev vid en skola i Karlstad ska ha hotat skjuta sina klasskamrater. Foto: IBL


En elev vid en skola i Karlstad ska ha hotat skjuta sina skolkamrater med automatvapen. "Han ska ha uppträtt aggressivt och hotfullt", säger Stefan Dangardt, presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Två polispatruller kallades på tisdagsmorgonen till en skola i Karlstad efter uppgifter om att en elev hotat andra elever på skolan.

– De uppgifter jag har är att det handlar om en elev som varit hotfull mot rektorn och sagt att han ska skjuta kamrater med automatgevär. Han ska även ha uppträtt aggressivt och hotfullt, säger Stefan Dangardt, presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

”Olaga hot mot grupp”

När polispatrullerna kom till platsen ska läget ha varit ”under kontroll”, och pojken skjutsades av polis till Socialtjänsten.

– Pojken är under 15 år så det var inte frågan om något omhändertagande. Däremot kommer en anmälan om olaga hot mot grupp upprättas, säger Dangardt, och tillägger.

– Min initiala bedömning är att hotanmälan kommer att läggas ned, men om det är så att man väljer att gå vidare så blir det ett fall för socialen eftersom personen är så ung.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro