ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elev spottade i maten och kastade sylt – skolan tvingades stänga

Jesper Lindqvist · 27 Maj 2019
Uppdaterad 27 Maj 2019
En elev på en skola i Luleå spottade i maten, vilket gjorde att eleverna fick gå hem för dagen. OBS: Bilden är från en annan skola.

En elev på en skola i Luleå spottade i maten, vilket gjorde att eleverna fick gå hem för dagen. OBS: Bilden är från en annan skola. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT


En elev på Hertsöskolan i Luleå spottade i maten i samband med skollunchen. Det gjorde att skolan fick slut på mat – och eleverna fick gå hem för dagen. "Salladsbordet och brödet kastades ut på golvet och lingonsylt hamnade på väggar och golv, säger rektorn Mattias Nilsson till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Incidenten inträffade vid lunchtid under måndagen.

En elev började då spotta i maten och kastade sedan runt maten i skolbespisningen. Det hela ledde i slutändan till att skolan var tvungen att stänga för dagen.

– Vi hade en incident på skolan när maten skulle serveras. Det var en elev som kastade ut mat och spottade i den, så den blev kontaminerad. Vi hade ingen mat att erbjuda eleverna så vi var tvungna att stänga, säger Mattias Nilsson, rektor vid skolan, till NSD.

Händelsen polisanmäldes

Enligt skolan serverades blodpudding under dagen, och det lingonsylt ska ha hamnat på väggar och golv. Efter incidenten ska man ha undersökt möjligheten att laga ny mat till de 360 eleverna på skolan.

– Men i och med att det är så många elever så var det tyvärr inte görbart, säger Mattias Nilsson till NSD.

Matförstörelsen har nu polisanmälts av skolan.

– Det handlar om skadegörelse för uppskattningsvis 10 000 kronor, säger Mattias Nilsson till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro