ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elever efter julmustförbudet: Då tar vi bort ert kaffe

Alva Forsberg Fierro · 5 Dec 2015
Uppdaterad 5 Dec 2015

Foto: TT/ Montage


När Umeå kommun tog beslutet att plocka bort julmusten från skolornas jullunch var det många som reagerade. Nu slår eleverna tillbaka i en debattartikel och hotar med att ta bort kaffet på ålderdomshem.

klar

Artikellänk är kopierad

Umeå kommuns måltidsservice har beslutat att från och med i år sluta servera julmust i samband med skolans jullunch, skriver SVT

– Vi följer råden att vi inte ska ha sockerhaltiga drycker, vårt uppdrag är att servera näringsriktiga måltider, säger Kerstin Örn Andersson, måltidsplanerare på måltidsservice till SVT Nyheter. 

►LÄS MER: Jurist: Olagligt av skolan att inte låta killarna ha klänning

Många elever har riktat kritik mot beslutet och nu kräver elever från tio skolor i Umeå tillbaka julmusten i en debattartikel  som publicerats i Folkbladet.

Att det finns mycket socker i skolorna är dessutom inget nytt. Ta till exempel sylten till pannkakorna och ketchupen till pastan, och detta får vi flera gånger i månaden. Vi ungdomar är samhällets framtid och när vi blir äldre och styr samhället kan vi ta bort kaffet från era ålderdomshem, det är inte bra för äldre att dricka mycket kaffe. Men vi är beredda att kompromissa och vi hoppas att ni också kan göra det nu.”, skriver eleverna i artikeln. 

►LÄS MER: Därför skummar julmust mer än Coca-Cola

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro