ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elever får inte tillräckligt stöd efter mordet i Huskvarna

Valerie Kaspersen · 1 Sep 2018
Uppdaterad 1 Sep 2018
Elever i Huskvarna önskar mer stöd från skolan.

Elever i Huskvarna önskar mer stöd från skolan. Foto: Wikimedia commons


Elever i Huskvarna vill ha mer stöd efter att skolungdomar i staden misstänks för mordet på EU-migranten.

klar

Artikellänk är kopierad

För ungefär tre veckor sedan misshandlades en EU-migrant i en park i Huskvarna så svårt att han dog. En tonåring har gripits, misstänkt för mordet. Och flera andra unga killar tros vara inblandade.

Får ingen information

Enligt SR vittnar flera skolungdomar om att de inte fått varken information eller stöd från skolan efter händelsen. Många känner sig utelämnade till ryktesspridning och är rädda.

– Jag tycker att det är ganska dåligt, jag tycker att de borde ta upp det. För det är ganska hemskt, säger en ungdom till SR.

Kan leda till mer ryktesspridning

Enligt skolans rektor har man tagit beslutet att inte ta upp händelsen, då de tror att det kan leda till fler rykten. När frågan om att finnas där som stöd kommer på tal säger rektorn att eleverna själva får söka stöd.

– Jag har svårt att svara på det. Det har varit en fruktansvärd ryktesspridning, och att gå ut i klasserna då känns svårt. Men de som själva söker upp oss får stöd, så vi finns för dem, säger rektorn till SR.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro