ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elever får satanistiska böcker i skolan

Tomas Lundin · 10 Dec 2014
Uppdaterad 10 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

När skolstyrelsen i Florida tillät religiösa grupper att sprida läromaterial till eleverna hade de nog inte räknat med det här. Satanister har tryckt upp läroböcker och kan inte stoppas från att dela ut dem till eleverna. 

”Bland materialet som distribueras är pamfletter med templets läror, filisofi och utövande av satanism liksom information om elevernas lagliga rätt att utöva satanism i skolan”, skriver The Satanic Temple i ett pressutskick.

Intiativet är ett svar på att skolor tillåtit en kristen grupp att dela ut biblar samtidigt som en grupp som förespråkar åtskillnad mellan kyrka och stat hindrats dela ut material.

”Om en offentlig skolstyrelse tillåter religiösa pamfletter och biblar att delas ut till studenter, som i Orange County, Florida, tycker vi att det ansvarsfulla att göra är att de här eleverna har tillgång till andra religiösa budskap”, säger templets talesperson Lucien Greaves i uttalandet.

Satanisterna i USA har bland annat uppmärksammats för att de kämpat för rätten att resa en satansstaty i Oklahoma, som svar på ett monument med de tio budorden.

Den här boken kommer nu att kunna delas ut till eleverna.
Den här boken kommer nu att kunna delas ut till eleverna.Foto: All Over Press
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro