ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Elever får snabbmat till lunch – skolan kritiseras av läkare

Valerie Kaspersen · 3 Sep 2018
Uppdaterad 3 Sep 2018
Barnfetma ökar i landet.

Barnfetma ökar i landet. Foto: pxhere


Flera skolor i Stockholms län erbjuder elever snabbmat till skollunchen. Samtidigt visar en sammanställning en ökning av barnfetma i landet, rapporterar Sveriges radio.

klar

Artikellänk är kopierad

På flera gymnasieskolor i Stockholm erbjuds eleverna att äta lunch på olika restauranger. Många av erbjudanden är snabbmat, som hamburgare och pizza, rapporterar SR.

– Det är märkligt att skolan inte tar sitt helhetsansvar när det gäller inlärning då vi vet att näringsintaget påverkar koncentrationsförmågan, säger Helena Dreber, läkare som forskat på barnfetma, till SR.

Samtidigt rapporteras det att barnfetma ökar i landet. Enligt en sammanställning av Barnhälsovården vid Landstinget i Sörmland är det dubbelt så vanligt med övervikt eller fetma bland 4-åringar i socioekonomiska utsatta områden i storstäder som Stockholm och Göteborg.

Det är även vanligare med barnfetma i glesbygden än i städer.

– Det här är ju ett problem som har sin grogrund i klasskillnader, säger Erik Hemmingsson, fetmaforskare på gymnastik– och idrottshögskolan i Stockholm, till SR.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro