ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elever kan få vapenlära på schemat

Emma Kirkhoff · 13 Jan 2015
Uppdaterad 14 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Tonåringar kan få skjutträna på skjutbana om ett lagförslag klubbas igenom.
Tonåringar kan få skjutträna på skjutbana om ett lagförslag klubbas igenom.Foto: Daniel Dempster/All Over Press.

En lagstiftare i den amerikanska delstaten South Carolina vill införa obligatorisk vapenlära för elever i high school. Även skjutträning på skoltid kan bli aktuellt.

Det är republikanen Alan Clemmons som föreslår en obligatorisk, tre veckor lång kurs, där eleverna ska lära sig om vapensäkerhet och den grundlagsskyddade rätten att bära vapen, skriver Russia Today.

Om ytterligare ett lagförslag, från senatorn Lee Bright, klubbas igenom kan eleverna också få lära sig att skjuta på skjutbanor. Den kursen skulle vara valbar.

Enligt Russia Today lade Clemmons i december fram ytterligare ett lagförsla. Då om att låg-, mellan- och högstadielever ska lära sig om det andra tillägget i den amerikanska grundlagen, som säger att medborgarna har rätt att bära vapen.

– Det skulle vara en diskussion om historien om det andra tillägget, varför det är så viktigt och hur det är en del av det moderna samhället, säger Alan Clemmons. 

Lagförslaget ett svar på South Carolinas skolors regler om nolltolerans vad gäller vapen – regler som han menar har lett till ett motstånd mot det andra tillägget.

– Den policyn utsätter barn för föreställningen om att vapen är onda, oavsett i vems händer det är, säger Alan Clemmons. 

Motståndare till förslaget menar att det är utbildningsväsendet som ska bestämma hur läroplanen ska se ut, och att eleverna borde lära sig om alla de tio tilläggen i Bill of rights. Med hjälp av en namninsamling hoppas motståndsgruppen att kunna stoppa lagförslaget.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro