ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elever lämnade skola i protest mot rasistisk retweet

Fredrik Hielscher · 20 Nov 2014
Uppdaterad 20 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Twitter

”Varje vit flickas pappas mardröm”, löd texten till en bild på sju par med svarta och vita ungdomar på väg till skolbalen. Den biträdande rektorn på ett gymnasium i amerikanska Norfolk ska ha retweetat fotot vilket har fått elever att lämna skolan i protest.

Fotot visar sju par där alla männen är svarta och alla kvinnorna är vita. Bilden med texten ”Varje vit flickas pappas mardröm eller inte” tweetades av satirkontot @OrNahhTweets i juni. Och även om rektorn påstås ha retweetat bilden redan då är det först på senare tid som spridningen har blivit viral.

När händelsen blev känd var det många elever på skolan som valde att lämna undervisningen i protest. En av dem är Michael Lamelle.

– Jag är en ung afro-amerikan och jag ser mig inte som någons värsta mardröm, säger han till tv-kanalen 13 News Now.

Och att lämna undervisningen var enligt honom det enda sättet att få uppmärksamhet.

– Det borde inte ha gått så långt., men hon [biträdande rektorn] undvek alla möten och offentliga samtal och email, säger han.

När 13 News Now konfronterade skolan försvann tweeten, och strax därefter togs hela kontot bort.

Nu har skolan, Booker T Washington High School i Norfolk, Virginia, gjort ett uttalande där de slår fast att de ser allvarligt på händelserna och att de ”ser över ärendet för lämpliga åtgärder”.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Hielscher
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro