ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elever tvingas täcka benen när de bär kjol: Måste bli anständigare

Joel Linde · 25 Sep 2015
Uppdaterad 25 Sep 2015
Kjolarna får bäras som de är endast under uppträdanden, inte i skolan.

Kjolarna får bäras som de är endast under uppträdanden, inte i skolan. Foto: James Boardman / Alamy


Tjejerna på en gymnasieskola i Idaho, USA, tvingas nu bära antingen leggings eller överdragsbyxor när de har på sina "cheerleader"-kjolar i skolan. Det efter att lärare har larmat om att deras rumpor ibland syns när de går i trappor eller sitter ner.

klar

Artikellänk är kopierad

”Cheerleaders”, eller hejarklacksledare, på en gymnasieskola i Idaho, USA, måste täcka hela sina ben när de bär den traditionella uniformskjolen. Anledningen är att plagget inte är lämpat för att gå i trappor eller sitta ner, då skinkorna kan exponeras, meddelar skolans ledning.

Beslutet sägs vara en åtgärd för att öka tjejernas anständighet efter att lärare har rapporterat att tjejernas rumpor ibland syntes när de bar kjolarna i skolan på matchdagar, speciellt när de gick i trappor eller satt ned.

LÄS MER
Kvinna snattar hel tv – under kjolen

Skoldistriktet har länge haft en klädkod som förbjuder kjolar kortare än halvvägs upp på låret, men det har tidigare inte gällt för hejarklacksledare eftersom ingen har haft några invändningar tidigare. Men policyn ändrades i år efter rapporter om exponering, skriver Reuters.

– Vi kan inte ha kroppsdelar som syns, sa Dena Naccarato från skolledningen.

Många av de berörda tjejerna är upprörda över beslutet, men föräldrarna är mer på skolledningens sida och menar att en läromiljö kräver en viss nivå av anständighet. Den nya klädkoden gäller dock inte under själva uppträdandena utan endast när kjolarna bärs i skolan.

LÄS MER
Cheerleader hånades för sin Downs syndrom – då klev spelarna av planen
klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro