ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Eleverna tvingades dra ner sina byxor

Tobias Berg · 30 Jan 2015
Uppdaterad 30 Jan 2015
En av eleverna som tvingades att dra ner sina byxor i måndags.

En av eleverna som tvingades att dra ner sina byxor i måndags. Foto: WFAA8.com


klar

Artikellänk är kopierad

Skolpersonal på en lågstadieskola i Texas tvingade elever att dra ner sina byxor efter att personalen hittat avföring på golvet i gymnastiksalen.

I den lilla staden Gustine, med bara 457 invånare, har det mesta den senaste veckan handlat om incidenten i måndags då skolpersonal hittade avföring på golvet i skolans gymnastiksal. För att utreda vem som låg bakom beslöt sig två av skolans anställda för att undersöka barnens underkläder. Pojkarna och flickorna, som går i årskurs fyra och fem, skickades till två separata rum där de fick dra ner byxorna rapporterar den lokala tv kanalen WFAA8.

– Jag kände mig obekväm och ville inte göra det. Det känns som att de kränkte min integritet, säger eleven  Eliza Median 11 år till WFAA8.

När barnens föräldrar fick reda på vad som inträffat lät inte reaktionerna vänta på sig.

– Jag var ursinning. Om du inte kan göra ditt jobb eller du inte vet vad du håller på med , då ska du bli avskedad. Du skall inte vara där, säger en förälder till WFAA8.

Ken Baugh som är ansvarig för Gustines skoldistrikt medgav också till tv-kanalen att de två anställda hade gått för långt när de tvingat eleverna att dra ner byxorna och säger i en intervju att han inte stödjer deras agerande.

De två skolanställda är nu tjänstlediga samtidigt som skolan utför en egen utredning av händelsen. Enligt en förälder ska detta inte ha varit den första incidenten där man hittat avföring i skolans lokaler.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro