ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elevprotester kan löna sig i Göteborg

Martina Liljedahl · 28 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Frölundagymnasiet och Munkebäcksgymnasiet avvecklas. Men beslutet om  Ester Mosesson sköts på framtiden. – Nu har vi chansen att påverka ännu mer, säger Phoenix Slättner, elevordförande.Beslutet i utbildningsnämnden i går blev att avveckla Frölundagymnasiet fram till 2010. Men ett hopp har väckts för de elever som inte vill gå i centrum.– Vi fick med oss de andra på att titta på om vi kan ha kvar en gymnasieskola i väster, säger Helene Odenjung (fp).

Även Munkebäcksgymnasiet avvecklas. Nu några program behålls - antingen som en enhet med nytt namn eller som program på en annan skola. Flytten av Ester Mosesson till Burgården samt särskolans, vuxenutbildningen och KY-utbildningens flytt ska utredas mer. Två alternativ har tillkommit. Det andra är det omvända – att Burgården med flera flyttar till Ester.

Men Phoenix Slättner hoppas på ett tredje – restaurangutbildning på Ester Mosesson och övriga på Burgården.

Men s mp och v är emot. – Vi vill inkludera särskolan i den övriga skolan, säger ordförande Ann Lundgren (s).

I mars tas beslut. Vilket det än blir krävs ombyggnader för mellan 25 och 60 miljoner kronor. Men vinsten av att friställa lokaler blir större enligt förvaltningen. Att lägga ned Frölundagymnasiet spar förvaltningen 15 miljoner på, exklusive besparingen av lärare.

klar

Artikellänk är kopierad

Martina Liljedahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro