ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elevterror stänger skola

Christian Egefur · 6 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

STÄNGT. Efter år av våld och vandalism på Högsboskolan tar man nu till med hårdhandskarna. Skolan stänger tidigare inför lovet och akutmöten med föräldrar sätts in.Lärare har blivit kränkta, slagna och sparkade, datorer stulna och glasrutor krossade. Familjemedlemmar till elever på skolan kommer dit för att göra upp eller hämnas å sin släktings vägnar och polisanmälningarna har haglat in.– Vi måste få till en bättre miljö här, och anledningen till att vi stänger tidigare är just för att ha en studiedag där lärarna ska få handledning och möjlighet att prata ihop sig om nya arbetsformer, säger rektor Jan Carlsson.

Bråken på Högsboskolan har pågått i flera år, men en anledning till att det får mer uppmärksamhet nu är att skolan sen en tid tillbaks anmäler alla händelser, stora som små.– Vi tar i med hårdhandskarna och anmäler allt som händer. Men det finns inga enkla lösningar. Det finns ju inga skolor som vill byta elever med oss, så då får man utföra de åtgärder man kan. Ibland lyckas man och ibland inte, säger Jan Carlsson som dock vill dementera att det är några ”gäng” som vandaliserar som det stått i vissa medier.– Nej, det är inga grupperingar av det slaget. Snarare vissa familjer med många barn och där man står under det socialas omsorg.

På onsdag klockan 17.30 skall man ha ett extrainsatt föräldramöte där även socialförvaltningen och stadsdelsförvaltningen med flera ska delta. Där ska nya åtgärder presenteras och man hoppas att samverkan även med föräldrarna ska hjälpa till att förbättra situationen.

klar

Artikellänk är kopierad

Christian Egefur
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro