ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elgiganten varnar: Delta inte i tävlingen på Facebook

Sara zettergren · 7 Jun 2016
Uppdaterad 7 Jun 2016

Foto: Elgiganten/Facebook (montage)


​Just nu sprids det en tävling på Facebook som sägs vara ifrån Elgiganten. Om du deltar kan du vinna att få plocka på dig vad du vill i en Elgigantenbutik i 10 minuter. Dock är både tävlingen och Facebook-sidan fejk och Elgiganten uppmanar nu alla att inte ge ut några uppgifter.

klar

Artikellänk är kopierad

På senare tid har det spridits massvis med fejktävlingar på Facebook. Det rör sig om bedragare som försöker komma åt dina personuppgifter och kontouppgifter.

I går delades en Facebook-tävling från en sida som ser ut att tillhöra Elgiganten. Facebooksidan är dock inte Elgigantens och det hela är en bluff. Jessica Wallin, kommunikationsansvarig på Elgiganten, menar att det är vanligt att välkända varumärken råkar ut för sådant här.

– När det gäller den här typen av bluff så väljer bedragarna gärna välkända varumärken eftersom folk har en relation till dem.

►LÄS MER: 4 skäl att inte delta i blufftävlingarna på Facebook

Elgiganten brukar ha tävlingar på sin Facebook-sida men inte av den här typen och de skulle aldrig be om konto eller personuppgifter direkt.

– När det gäller sådana här tävlingar måste man gå på sin magkänsla. Är erbjudandet för bra för att vara sant så är det antagligen inte sant.

Elgiganten anmälde Facebooksidan igår och väntar nu på att sidan ska stängas ner.

– Vi har anmält den så den borde försvinna snart men det är Facebook som styr över det.

►LÄS MER: Dela inte Facebooktävlingarna – de kan vara olagliga 

klar

Artikellänk är kopierad

Sara zettergren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro