ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elias Abbas: "Jag tror jag har stor chans att komma till final"

Anneli Wikström · 23 Feb 2018
Uppdaterad 23 Feb 2018

16-åriga Elias Abbas är yngst i årets Melodifestival. Men han saknar inte självförtroende och hoppas kunna charma både unga och gamla med sin låt på lördag.

klar

Artikellänk är kopierad

Elias Abbas fyllde 16 år i december och är därmed den yngsta i årets Melodifestival. Men han är trots detta ingen nybörjare inom musiken. Han är uppvuxen med konst i blodet, med en pappa som är konstnär och började med musik redan som elvaåring. Elias har redan hunnit jobba med artister som Linda Pira och Kaliffa och släppt singeln ”My queen”. Att nu kliva in i Melodifestivalen beskriver han som galet.

– Det är inte många som får vara med i Melodifestivalen som kommer från det stället jag kommer ifrån. Jag kommer från Rinkeby, nordväst om Stockholm, det är lite tuffare. Att komma därifrån och in i detta känns väldigt bra.

Elias förklarar att han alltid varit trygg i Rinkeby. Det är andras fördomar som han menar med ”det är lite tuffare”.

– Folk frågar var man kommer ifrån och så reagerar man på det. ”Han vill jag inte jobba med”, ”han kommer från Rinkeby man vet inte vad de gör där”. Det är fullt av fördomar. Det är bara de kriminella grejerna som kommer fram i media. Men döm inte boken efter omslaget, säger han.

På lördag tävlar Elias Abbas med bidraget ”Mitt paradis”. En låt som handlar om hans känslor när han mår som bäst, då han glömmer allt runt omkring, tar det lugnt, har kul och mår bra. Elias hoppas att tittarna ska få samma känslor då de hör hans låt.

– När jag spelar låten vill jag bjuda in alla tittare till mitt lilla paradis. När de lyssnar på den ska de bara ha kul med mig.

– En stor anledning till att jag är här också är för att öppna dörrar för andra unga. Mellan mig och den nästa yngsta i tävlingen är det typ fem sex år. Jag är den enda i startfältet som kan relatera till ungdomarna. Jag vill att unga ska se vilka vägar och möjligheter man kan ta, säger han.

Men ung som gammal – Elias hoppas kunna vinna allas hjärtan på lördag.

– Jag vill försöka charma alla, få tittarna att tänka att Elias är en bra artist som vill göra något med sin plattform och med sin fame. Jag tror jag har stor chans att komma till final. Om inte så är det vad det är. Jag ska ge allt och göra mitt bästa i den här tävlingen.

pil
Fakta

Namn: Elias Abbas

Ålder: 16 år

Bor: Rinkeby

Aktuell: Tävlar i Melodifestivalens tredje deltävling med låten ”Mitt paradis”.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro