ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elin, 23, sökte bostad med sin kärlek – hånades för sitt utseende

Evelina Pålsson · 3 Mar 2016
Uppdaterad 3 Mar 2016

Elin och Denise vill inte längre bo 90 mil ifrån varandra och söker ett gemensamt boende i Göteborg. Men när paret provat lyckan i olika facebookgrupper har Elin fått elaka kommentarer om sitt utseende.

klar

Artikellänk är kopierad

Denise och Elin hoppas på att kunna hitta en lägenhet till sommaren så att de slipper bo 90 mil ifrån varandra.
Denise och Elin hoppas på att kunna hitta en lägenhet till sommaren så att de slipper bo 90 mil ifrån varandra.Foto: Privat

– De skrev att jag såg ut att vara 8 år och kille, det var också någon som skrev att Denise behövde en riktig man, säger Elin.

Hon är van att få kommentarer om att hon ser ut som en kille.

– Oftast på krogen. Men jag bryr mig inte, jag tycker mest att de är löjliga men Denise reagerade stark på kommentarerna, säger Elin.

► LÄS MER: Fredrik, 23, söker bostad – med en brutalt ärlig Blocket-annons

Paret träffades den 1 september 2014 under insparken när de båda pluggade i Örnsköldsvik. Efter några månader blev de ett par och sedan i somras då Elin avslutade sina studier och flyttade ner till Göteborg har de haft ett distansförhållande. Men att bo 90 mil ifrån sin kärlek har varit tufft uppger de båda.

– Det är inte kul alls, det är jättetråkigt när man vill vara tillsammans och bo ihop, säger Denise.

– Det är dyrt och inte så jätteroligt eftersom vi bara kan ses varannan månad, säger Elin.

Men i juni när Denise tar examen från sin sjuksköterskeutbildning hoppas paret på att kunna flytta ihop. Men att Elin skulle få utstå elaka kommentarer i jakten på bostad var inget de väntat sig.

– Jag vart irriterad, ilsken och ledsen. Elin ser inte alls ut som en kille det skriver de bara för att hon inte är stereotyp tjejen med långt hår och mycket smink, säger Denise och fortsätter.

– Det är onödigt att kommentera hennes utseende. Man behöver inte skriva något om man inte har något positivt att säga eller kan hjälpa oss att hitta lägenhet.

► LÄS MER: Birger, 29, känner sig utsatt – som homosexuell i kyrkan

Paret är dock glada över att många i facebookgrupperna backat dem när de fått de negativa kommentarerna. Efter att GT uppmärksammat händelsen har de också fått kommentarer om att de borde ha skrivit att är kompisar och inte ett par för att slippa de negativa kommentarerna.

– Jag har lagt ut en sådan annons förut men inte fått några svar och tänkte att det kunde vara positivt att skriva ut att vi är ett par, säger Elin.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro