ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elins hyllning till supertanten

Caroline Engvall · 2 Sep 2011
Uppdaterad 2 Sep 2011
Elin ”Grynet” Ek har skrivit om supertanternas återkomst och slår fast att Sverige är tantigare än någonsin.

Elin ”Grynet” Ek har skrivit om supertanternas återkomst och slår fast att Sverige är tantigare än någonsin. Foto: Klara Leo


Metros Caroline Engvall tipsar om de hetaste författarna och veckans boksnackisar. Just nu om våra älskade gummor – i Elin Eks nya tanthyllning.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Ek, tidigare ”Grynet”, har blivit tant. I hennes nya bok ”Supertanten” slår hon fast att Sverige är tantigare än någonsin. – Men eftersom det länge har varit fult att kallas tant så har jag upptäckt att det helt enkelt bytt namn. Långkok har blivit slowfood. Hemlagat har blivit närproducerat. Bättre begagnat har blivit vintage. Tänk om tanterna inte hade köpt kläder av kvalitet och vårdat och sparat sina plagg - då hade vi inte haft någon vintage idag.Vem är din favorittant? – Min farmor. Under skrivandets gång har jag återigen fått förundras över vilka starka opinionsbildare Astrid Lindgren och Elise Ottesen-Jensen var. Varför tanten så underbar? – Tanten är en sådan härlig blandning av det praktiska, njutning och civilkurage. Det praktiska för hon kan koka soppa på en spik, det finns ju heller ingen som kan sopsortera och återanvända prylar som hon. Njutning, för att hon vet hur en riktig mazarin ska bakas och smaka. Civilkurage, för att hon in i döden kommer att försöka hålla ordning på samhället genom att säga till folk som har fötterna på t-banesätet.Finns det någon chans att Grynet dyker upp i någon form igen? – Haha, nej inte inom en åskådlig framtid i alla fall. Men nu finns ju Gloria på svt.se. Hon är en mamma i 40-årsåldern som har en egen videoblogg där hon – förklädd så ingen ska känna igen henne – berättar sanningen om vuxna.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro