ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elisabeths egna ord om skräckpappan

Anneli Wikström · 10 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Nu berättar Elisabeth Fritzl för första gången med egna ord om livet i skräckkällaren. Hennes pappa Joseph våldtog henne över 3000 gånger. Det är den brittiska tidningen The Daily Telegraph som fått ta del av domaren Andrea Humers förhör med Elisabeth Fritzl. I förhöret berättar Elisabeth för första gången om våldtäkterna och skräcken som pågick i 24 år nere i skräckkällaren i Joseph Fritzls hus. – Han var väldigt våldsam mot mig. Om jag inte gick med på att ha sex fick barnen lida. Då sparkade han oss eller var elak mot oss, säger hon.

Det har framkommit i förhören att Elisabeth blev våldtagen av sin pappa över 3000 gånger.Elisabeth hölls fånge i källaren tillsammans med tre av sina barn, Kerstin, 19, Stefan, 18, och Felix, 5. De tre mellanbarnen Lisa, 16, Monika, 14, och Alexander, 12, tog Joseph med ovan jord och de fick bo med honom och hans hustru i tron att de var adopterade.

Elisabeth vittnar inte bara om våld och våldtäkter utan också om psykning och hot som Joseph ständigt utdelade. Han hotade bland annat att låta dem ruttna i källaren, skriver The Daily Telegraph.– Han sa att han kunde låsa dörren när som helst och se hur länge vi skulle överleva.

När pappan inte var i källaren försökte Elisabeth och barnen leva så normalt som möjligt. Men när han satte nyckeln i dörren spred sig skräcken bland dem. – När han var där var alla tysta. Han hade sån makt över oss. Han kommunicerade genom att säga grova ord till oss och vi blev ständigt förolämpade, berättar hon.– Barnen fick inte utveckla sina egna personligheter och de fick inte ha egna viljor.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro