ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Eliten drar i från: tjänar 46 500 per dag

Kristoffer Rengfors · 12 Feb 2013
Uppdaterad 13 Feb 2013
Nordeas vd Christian Clausen skrattar hela vägen till banken. Som också är hans arbetsplats. 

Nordeas vd Christian Clausen skrattar hela vägen till banken. Som också är hans arbetsplats.  Foto: Scanpix


Makteliten drar ifrån i löneligan. En vd tjänar i snitt 46 gånger mer än en industriarbetare.

klar

Artikellänk är kopierad

Inkomstklyftan mellan vanliga löntagare och den absoluta makteliten fortsätter att öka. Ett tydligt exempel på någon som fått en rejäl löneförhöjning under förra året är Nordeas vd Christian Clausen. Hans lön höjdes från 14,8 miljoner kronor till 17 miljoner, skriver Dagens Industri. Clausen tjänar nu cirka 46 500 kronor, om dagen. Hans lönelyft blev cirka 6 000 kronor per dag.

– Det är en annan nivå på vd:ars löner. Och det följer av en internationell konkurrens, säger Nordeas informationschef Helena Östman. 

I dag presenterade LO sin årliga rapport kallad "Maktelitens inkomster", där det konstateras att år 2011 hade de 200 utvalda ur makteliten i snitt 17 gånger högre lön än en industriarbetare. För vd:ar på de största svenska bolagen är dock snittlönen 46 gånger högre än för industriarbetaren. 

– Det är på en absurt hög nivå. En industriarbetare måste jobba ett helt liv för att tjäna lika mycket som en vd på ett år. Det står inte rätt till. Man vill skrika med megafon att vi måste vända den här utvecklingen, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. 

För att få upp åtminstone de allra lägsta lönerna föreslår nu LO i årets lönerörelse att de som tjänar över 25 000 kronor ska få sin löneökning räknad i procent, men de som tjänar mindre ska få ett påslag på 700 kronor. Detta för att få upp de allra lägsta lönerna.

– Upprepar man det här i några år kan man bryta utvecklingen, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

Nordeas vd Christan Clausen fick precis som bankens övriga anställda 2,5 procents löneökning på den fasta lönen under 2012. Det gav honom 250 000 kronor extra i fast lön. 

– Han kanske skulle kunnat få 700 kronor som vi föreslår, säger Thorwaldsson.

Enligt Nordeas informationschef finns en förståelse för att det kan verka orimligt att vd:n, som har så hög lön, får samma procentuella ökning som övriga anställda. Något som ger en löneökning som motsvarar mångas årslön. 

Men ni ändrar inte på sättet de höga lönerna fortsätter att öka?– Det är svårt att gå före när man verkar internationellt. Vi är ett av Sveriges största börsbolag. Det är svårt att gå före med risk att vi skulle tappa kompetens på en internationell marknad. Men vi tycker att diskussionen är viktig, säger Helena Östman.

Men ni ändrar inte på sättet de höga lönerna fortsätter att öka?– Det är svårt att gå före när man verkar internationellt. Vi är ett av Sveriges största börsbolag. Det är svårt att gå före med risk att vi skulle tappa kompetens på en internationell marknad. Men vi tycker att diskussionen är viktig, säger Helena Östman.

Om hans lön fortsätter att höjas i den här takten så blir det ju en ökande klyfta mot resten av samhället eftersom höjningen i kronor blir så otroligt hög varje gång?– Ja det är så det ser ut. Och pensionen blir också högre. 

Detta fast han har en höginkomsttagares månadslön i ersättning för en dags arbete? – Mmm. Och återigen. Vi har förståelse för debatten men vår koncernchef och vd är chef för ett av nordens största bolag.

Är han värd den här lönen?– Det är den bedömningen styrelsen gör.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro