ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS
hela denna artikel är en annons

Elitroddaren som laddar för seger med hjälp av färdiglagad mat

Metro · 1 Nov 2017
Uppdaterad 15 Nov 2017
Roddaren Anders Backéus har siktet inställt på stora världstävlingar framöver.

Roddaren Anders Backéus har siktet inställt på stora världstävlingar framöver. Foto: Sigrid Malmgren


Roddaren Anders Backéus är elitidrottsman på heltid och jobbar deltid som labbassistent och personlig tränare. Han får livspusslet att gå ihop tack vare näringsrik och färdiglagad mat. – Det är framförallt tryggheten och tidssparandet jag gillar bäst med KlaraMaten, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Han är Sveriges i särklass främsta roddare och har näst bäst syreupptagningsförmåga i Sveriges idrottshistoria. Nu är Anders Backéus mitt uppe i förberedelserna inför stora världstävlingar och detta med hjälp av KlaraMatens nyttiga mat.

– 2017 har varit mitt bästa år hittills. Det blir en skön trygghet med färdiga matlådor, en mindre grej att tänka på när jag jobbar och tränar 150 procent, berättar han.

• LÄS MER:Så kunde Lena ta ledigt från matagningen

När Anders Backéus flyttade till Uppsala för studier 2008 upptäckte han rodd för första gången. Sedan dess har han vigt sitt liv åt sporten. Redan i barndomen var idrott en viktig ingrediens i hans liv – och inte minst att ha en balanserad kost.

– Kosten har alltid varit viktig för mig, jag har alltid ätit bra. Mina föräldrars matkonto blev lidande eftersom de hade tre idrottande söner som åt väldigt mycket. Så länge du äter bra så hjälper det träningen något oerhört. Det har vi alltid gjort i vår familj.

Ett bra och hälsosamt alternativ

En av många fördelar med tjänstens näringsrika maträtter är att föräldrar med idrottande barn sparar tid och energi genom att slippa laga mat flera gånger om dagen. I stället för att barnen äter en pirog eller en macka mellan skolan och träningen är KlaraMaten ett bra och hälsosamt alternativ. Barnen äter riktig mat lagad från grunden.

– När jag var liten slog fryspizzan igenom ordentligt, då var det många som gick åt innan träningen. En färdig matlåda, som dessutom är nyttig, är guld för föräldrar att ha hemma. Det kostar inte mer heller, min fru jublar över att vi börjat med tjänsten och det har dragit ner våra matkostnader något oerhört.

Anders Backéus intensiva liv underlättas av KlaraMatens smarta tjänst. Foto: Sigrid Malmgren
Anders Backéus intensiva liv underlättas av KlaraMatens smarta tjänst. Foto: Sigrid Malmgren

Som den elitidrottare Anders Backéus är tränar och tävlar han i rodd på heltid. Utöver det arbetar han som labbassistent på Karolinska Sjukhuset i Stockholm, en kombination som gör det svårt att hinna med att planera, laga och äta måltider vid rätt tid.

• LÄS MER: Så fick Thomas en extra timmes kvalitetstid med sönerna

– Det är framförallt tryggheten och tidssparandet jag gillar bäst med KlaraMaten. Jag behöver inte längre tänka på vad jag äter till lunch, om det är nyttigt och bra, utan jag lägger bara ner en matlåda och har med mig tryggheten om att det jag stoppar i mig är bra.

pil
KlaraMaten är tjänsten som gör din vardag enklare – på riktigt

• Färdiglagad mat med bra råvaror som är tillagade av kockar från grunden. Du beställer helt enkelt de rätter som passar dig och får leveransen hemkörd till dörren, eller till din arbetsplats. Smidigt, snabbt, enkelt och gott.

KlaraMaten är ett familjeföretag som drivs av Cecilia, Gustav och Peter Runeborg. De tyckte att de vanliga matkassetjänsterna inte fyllde det behov av att förenkla vardagen som många familjer efterfrågar eftersom du fortfarande måste lägga mycket tid på matlagning och disk. Rätterna levereras en gång i veckan, för alla som bor i Stockholmsområdet och menyn innehåller bra och variationsrika rätter som alla i familjen tycker om.

• KlaraMaten levererar mat från tre kök: husmanskost från Fraiche Catering, asiatisk mat från Tuk-Tuk och ekovegetarisk mat från Svalins Spis.

• Läs mer och hitta de rätter som du tycker bäst om på Klaramaten.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro