ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elittränare skrev sexistiskt på Twitter

Johan Mårtensson · 11 Jul 2013
Uppdaterad 12 Jul 2013

På nätet uttrycker han sig sexistiskt och antyder att hela damlandslaget i fotboll är lesbiskt. Nu får elittränaren Andreas Stockenberg massiv kritik från klubbledningen efter Twitter-inlägget. – Jag tycker de får oförtjänt mycket publicitet, säger han om fotbollsdamerna, till Nyheter24.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi i klubben tar avstånd från allt sådant, här är vi stenhårda. Vi kommer att ha ett personligt samtal med honom, säger Jan-Erik Håkansson, vice ordförande för Skånela .

Märstaklubben spelade under den gångna säsongen i handbollens elitserie, där Stockenberg tränar herrarnas a-lag.Jan-Erik Håkansson betonar att Stockenberg twittrar i egenskap av privatperson, även om det egentligen inte gör någon skillnad, menar han.

– Det han skriver är inget som Skånela står bakom. Men eftersom han tillhör föreningen ska han ha ett gott uppförande, även mot andra idrotter. Vi kommer att ta honom i örat, säger Jan-Erik Håkansson. 

I twitterkonversationen under onsdagen höll Stockenberg dessutom med en annan person som skrev sexistiskt.

– Vi har en policy. Det spelar egentligen ingen roll om han inte menar något illa, det är betraktaren som har företrädare här, säger Jan-Erik Håkansson.

Även på det kommunala bostadsbolaget Sigtunahem, som är samarbetspartner med Skånela, ser man allvarligt på Stockenbergs inlägg.

– Man måste kunna lita på dem man jobbar med, och det där tar vi verkligen avstånd från. Detta är något som vi definitivt kommer att gå vidare med, säger Kicki Björklund, vd på Sigtunahem.

För Nyheter24 berättar han om hur han tänkte när han skrev tweetsen:

– Nej, men det var ju bara en rolig grej. Jag vet inte, jag hade ingen tanke utan det vart bara en tweet. Det var inget jag satt och grubblade på, säger han och kommenterar sin tweet om landslagsspelarnas sexuella läggning:

–  Ja, det är väl inte att göra ner utan det är väl lite så det ser ut?

Andreas Stockenberg har nu tagit bort sin tweet. 

Några reaktioner på Twitter under och efter premiärmatchen i fotbolls-em i går.
Några reaktioner på Twitter under och efter premiärmatchen i fotbolls-em i går.
klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro