ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ellen Page – hetast i Hollywood

Tina Chadha · 24 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Juno väntar sig inte att bli gravid. 

Juno väntar sig inte att bli gravid. 


klar

Artikellänk är kopierad

Hetast i Hollywood är ingen putande Scarlett Johansson – det är übercoola Ellen Page. Den 20-åriga kanadensiskan har slagit igenom stort med rollen som rebellisk gravid 16-åring i ”Juno”. Metro träffade henne i New York.Det är kyligt i hotellrummet där Ellen Page krupit ihop. Den lilla, 155 centimeter långa, skådespelerskan vill dock inte höja värmen.– Jag fryser här inne, men jag vill inte höja värmen och slösa energi, säger hon.

Det är den sortens socialt ansvarsfulla kommentarer man inte väntar sig från 20-åriga filmstjärnor, men absolut från Ellens 16-åriga rollfigur i filmen ”Juno”. Klädd i en vintage-t-tröja och sammetsväst skulle den forna barnstjärnan lätt kunna vara redo för en scen i succékomedin – minus den gravida magen.

I ”Juno” spelar hon en ilsken tonåring som blir gravid och bestämmer sig för att, förhoppningsvis, adoptera bort barnet till ”en grafisk designer med en cool japansk flickvän som spelar bas”.– Jag ville att hon skulle vara unik men genuin, och jag ville inte att hon skulle bli en stereotyp – inte MTV:s version av en udda person – någon som lyssnar på Good Charlotte och klär sig i svart, säger Page.

Hon valde själv ut musiken som Juno lyssnar på. Hon introducerade Moldy Peaches för regissören Jason Reiman.”Juno” har golvat publik och kritiker – i tisdags fick den Oscarsnomineringar i de fyra tyngsta klasserna: regi, film, manus och Bästa kvinnliga skådespelare.

I december vann Page priset för Bästa genombrott på Gotham Awards i USA och var nominerad till en Independent Spirit Award jämte bland andra Angelina Jolie.– Jag kan inte mäta mig med henne – jag menar, titta på henne. Hon är så begåvad, vacker och gör verkligen fantastiska saker för världen, säger Page.”Juno” var även nominerad till Bästa film, manus och kvinnliga skådespelare på Golden

Globe-galan. På Stockholms filmfestival vann den publikpriset.Ellen Pages charmiga självdistans kan, precis som Junos, vända  direkt om hon känner sig hotad. Det fick en annan reporter erfara tidigare under dagen när hon ifrågasatte hur frågan om abort vinklades i filmen.– Det är inte det filmen handlar om, högg Page.– När jag får de här frågorna om abort känner jag liksom: Lägg ner, det är en film, för fan. Är det verkligen det vi ska tala om?

Sedan säger hon, för att klargöra, att ”Juno” är en film som klart omfamnar de amerikanska demokraternas värderingar.– Jag är självklart fullständigt för kvinnans rätt att välja. Och jag anser att gamla vita män med pengar definitivt inte borde få bestämma vad som händer med en kvinnas livmoder, säger Ellen Page.

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Chadha
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro