ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elpriset knäckte Claudia

Johanna Jimenez · 28 Feb 2011
Uppdaterad 28 Feb 2011
Claudia Kujawa här med sonen Viggo, fick tömma barnens sparkonto för att kunna betala elräkningen och fick till slut gå till socialen för att kunna bo kvar. Precis som sina grannar betalar hon omkring 4 000 i månaden för el, varje månad året om.

Claudia Kujawa här med sonen Viggo, fick tömma barnens sparkonto för att kunna betala elräkningen och fick till slut gå till socialen för att kunna bo kvar. Precis som sina grannar betalar hon omkring 4 000 i månaden för el, varje månad året om. Foto: Peter Brinch


Hyresgäster betalar el för tusentals kronor i månaden. Granne: En kränkning att bo så här.” Fick tömma barnens sparkonto.

klar

Artikellänk är kopierad

Eon levererar el fram till fastigheten. Nätteknikern Kenth Lundberg kan inte se några direkta fel på elmätaren.
Eon levererar el fram till fastigheten. Nätteknikern Kenth Lundberg kan inte se några direkta fel på elmätaren.

Tvåbarnsmamman Claudia Kujawa betalar sedan tre år mellan 4 000 och 7 000 i månaden för el och vatten till sin lägenhet på Sofiagatan i Seved. Det är fyra gånger mer än Boverkets riktlinjer och räkningarna har knäckt hennes ekonomi. – Till slut fick jag tömma barnens sparkonton. När jag inte längre kunde ställa mat på bordet fick jag gå till socialen, säger hon. Även hennes grannar har fått elräkningar på mellan 4 000 och 8 000 kronor de senaste åren. De har kontaktat Hyresgästföreningen och misstänker att elen är felkopplad. – Under en period när en tvättmaskin togs bort i tvättstugan sänktes min elräkning rejält, säger Claudia Kujawa. – Propparna går om jag dammsugar när min mamma lagar mat. Det är en kränkning att bo så här, säger en granne. Miljöförvaltningen känner till huset sedan en inspektion i juni och följer nu upp en rad brister. – Det är skumt att räkningarna är så höga. Hyresgästerna måste ha en rimlig chans att värma upp lägenheten, är inte väggarna tillräckligt täta kan det finnas risk för människors hälsa, säger avdelnings-chef Dave Borg. Huset ägs sedan i höstas av Hoang T Fastigheter.  – Vi ska införa fjärrvärme efter sommaren. Vi har fått ta över den gamla ägarens problem. Elnätet är överbelastat men vi vet inte varför det blir så dyrt, säger ägaren Than van Hoang.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro