ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elskotern du kan starta med mobilen

Emma E Forrest · 30 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Biltillverkaren Minis nya elskoter ska finnas i tre varianter. Som startnyckel använder man sin smartphone.

Biltillverkaren Minis nya elskoter ska finnas i tre varianter. Som startnyckel använder man sin smartphone. Foto: Ansgar Photography/Ansgar Werrelmann


klar

Artikellänk är kopierad

Fokus på eldrivet i Paris. BMW:s chefsdesigner om Minis elskotrar. ”Är bara början”.

På årets motormässa i Paris verkar det som om alla biltillverkare kommer med något eldrivet. Nu är det Mini som lanserar en elskoter.

Mini presenterade en trio skotrar förra veckan på ett party i London där modellen Agyness Deyn var värdinna.

Skotern är designad för en stadsbo, man använder sin smartphone som startnyckel och lithiumjonbatteriet kan laddas i ett vanligt eluttag med en utdragbar kabel som påminner om sladden till din dammsugare.– Proportionerna är helt nya. Vi ville inte göra en mindre variant av en bil, vi ville att den skulle se ut som en riktig skoter, säger Adrian van Hooydonk, BMW-gruppens chefsdesigner.

Skotrarna, som skapats av ett team designer från Mini och BMW:s motorcykelavdelning, har klassisk Minidesign men är gjorda för Ipodgenerationen med en telefonadapter som kan användas som gps, telefon eller musikspelare.

Det finns en tvåsitsig modell i grått och gult. Den andra är en mer klassisk modell, ensitsig i brittiskt racinggrönt med ett brunt lädersäte.

Den tredje visades exklusivt i London – en skoter direkt inspirerad av 60-talets stilikoner modsen. – Skotrarna ger yngre personer som inte har körkort chansen att äga en Mini innan de skaffar bil. Det kan även locka folk som trott att de aldrig skulle köra något på två hjul.

Mini kommer vänta och se vad de får för feedback på Paris motormässa den här veckan innan de bestämmer sig om att gå i produktion med någon version av scootrarna.– Det här är bara början av projektet, avslöjar van Hooydonk. Om de gillar vad de ser är faktumet att de är eldrivna bara en bonus.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma E Forrest
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro