ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elva anhållna för människosmuggling

Daniel Olsson · 21 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Fjorton personer hämtades tidigt igår morse till förhör vid ett samordnat tillslag mot flera lägenheter i Göteborgsområdet. Tio av dem anhölls senare under dagen misstänkta för inblandning i organiserad smuggling av människor från bland annat Irak. En person har också anhållits i sin frånvaro.

Misstankarna mot de elva personerna rör grovt organiserande av människosmuggling, grov människosmuggling samt grov urkundsförfalskning under förra året fram till igår.Gårdagens tillslag var inte det första i utredningen.- En person är häktad i utredningen sedan tidigare, kunde kammaråklagare Peter Larsson berätta igår.Men vilken ny information eller vilket genombrott i utredningen som lett fram till gårdagens tillslag kunde han inte uppge.

Misstanken om grovt organiserande av människosmuggling innebär att åklagare och polis tror att de nu sammanlagt tolv frihetsberövade personerna varit inblandade i en verksamhet som inbringat en hel del pengar. Brottsmisstankarna tyder också på att några av de anhållna misstänks för att ha organiserat själva verksamheten medan andra utfört själva smugglingen eller förfalskat passhandlingar och visum.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro