ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elva män köpte sex av transsexuell – smygfilmades och utpressades

Karl Enn Henricsson · 14 Jun 2018
Uppdaterad 15 Jun 2018
En dold kamera i en eldosa dokumenterade sexköparna i lägenheten. Sedan pressades de på pengar.

En dold kamera i en eldosa dokumenterade sexköparna i lägenheten. Sedan pressades de på pengar. Foto: Polisen


Männen köpte sex av en transsexuell man. Akterna smygfilmades, varefter männen pressades på stora summor pengar. I brottsupplägget förekom en kapad identitet från en kvinna som arbetat med flera kända tv-produktioner.

klar

Artikellänk är kopierad

Männen köpte sex av en transsexuell man i en lägenhet i Stockholm, enligt åtalet. Men på väggen fanns en dold kamera monterad i en eldosa.

– Männen kontaktades sen av utpressare som krävde dem på pengar för att inte avslöja för deras nära och kära vad de haft för sig i lägenheten, säger åklagare Lukas Eriksson.

Männen har straffats för sexköpen

Totalt handlar det om elva män som pressats på pengar. En av männen betalade 100 000 kronor, en annan betalade 50 000 kronor, enligt åtalet.

quotation startDet finns några av männen som har åtalatsquotation end

Utpressningen uppdagades då någon av männen vände sig till polisen. Samtidigt som männen är uppsatta som målsägare i det aktuella målet, har flera av dem straffats för själva sexköpet.

– Att köpa sex av prostituerade är ett brott. Det finns några av männen som har åtalats och andra som har fått strafföreläggande, säger Lukas Eriksson.

För själva utpressningen har en 42-årig kvinna och en 41-årig man åtalats. Det handlar om utpressning, försök till utpressning och kränkande fotografering. Brotten ska ha begåtts förra hösten. Dessutom har paret åtalats för koppleri, och kvinnan har även åtalats för olovlig identitetsanvändning.

TV-producent fick identitet kapad

Paret misstänks ha hyrt ett antal lägenheter i Stockholm i andra hand, och därefter förmedlat dem till prostituerade. En kapad identitet har använts. Det handlar om en kvinnlig producent som arbetat med ett antal välkända tv-produktioner.

I härvan utreds ytterligare flera personer för brott. Rättegången mot paret, som delvis har erkänt, ska avslutas nästa vecka.

– Det är en massiv bevisning och han har med den bakgrunden erkänt, säger advokat Martin Cullberg, som försvarar mannen.

Metro har sökt kvinnans advokat.

pil
Fakta: Männen som sexutpressades

Männen som utsattes för utpressning, alternativt försök till utpressning.

1: Försök, 100 000 kr

2: Försök, ingen summa nämnd

3: Försök, ingen summa nämnd

4, 20 000 kr betalt men totalt 50 000 avkrävt

5, Försök, ingen summa nämnd

6, 100 000 kr

7, 50 000 kr

8, Försök, 50 000 kr

9, Försök, 100 000 kr

10, 35 000 kr

11, Försök, inget belopp nämnt

Källa: Källa: Stämningsansökan

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro