ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Elvaåring klämdes fast – föraren vägrade öppna dörrarna

Leif Oldenburg · 9 Feb 2014
Uppdaterad 9 Feb 2014

Elvaårige David hann precis in i tunnelbanevagnen innan dörrarna stängdes – men ryggsäcken satt i kläm.

klar

Artikellänk är kopierad

David fastnade i dörren med sin ryggsäck framför t-baneförarens och pappa Alan Sparrows ögon och t-banan kör i väg.
David fastnade i dörren med sin ryggsäck framför t-baneförarens och pappa Alan Sparrows ögon och t-banan kör i väg.Foto: Urban Brådhe

– Det hände i första vagnen och föraren såg allting. Men han vägrade att öppna, berättar Davids pappa Alan Sparrow som blev kvar på perrongen.

Det var i måndags som Alan och David skulle kliva på tunnelbanan vid Rådmansgatan mitt i kvällsrusningen. David hann in i vagnen, men Alan hamnade på efterkälken i trängseln. Han såg förskräckt hur sonen klämdes fast med ryggsäcken hängande utanför mot perrongen.

– Till sist lyckades han slita in ryggsäcken. Jag var så klart orolig och bad föraren öppna dörrarna så att jag kunde komma in till min son. Men han vägrade, berättar Alan Sparrow.

Efter ett upprört samtal snabböppnade föraren vagnsdörren en kort sekund och åkte sedan iväg mot Fridhemsplan. Kvar på perrongen stod Davids pappa.

– David var ordentligt uppskrämd men han gjorde som vi har lärt honom. Han klev av vid nästa station där han mötte mig och sin mamma.

Alan Sparrow har anmält händelsen till polisen och SL som skickar den här typen av ärenden vidare till tågoperatören MTR.

– Det är bra att pappan har anmält. Vi ska utreda vad som har hänt. Jag kan inte uttala mig om det enskilda ärendet men alla våra resenärer ska bemötas med god service och respekt, säger Rasmus Sandsten, pressansvarig på MTR.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro