ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

EM-planer: Scandinavium byggs om för 35 miljoner

Johanna Ohlson · 25 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Markus Olsson vill se en EM-satsning. Kompisen Johan Fagerlund, 27 år,  student, är mer tveksam. – Det är jättebra för Göteborg men kanske skulle de pengarna kunna användas till bättre saker, som studentbostäder.

Markus Olsson vill se en EM-satsning. Kompisen Johan Fagerlund, 27 år,  student, är mer tveksam. – Det är jättebra för Göteborg men kanske skulle de pengarna kunna användas till bättre saker, som studentbostäder. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

HÅLLA MÅTTET. Det är Göteborgs stad som får stå för notan om Göteborg får inomhus-EM i friidrott. 43 miljoner kronor kommer det att kosta, redan innan festen har börjat. Kommunstyrelsen har sagt ja till att ansöka om inomhus-EM i friidrott 2011. De har också sagt ja till att bygga ut Scandinavium för 35 miljoner kronor och köpa nya löparbanor för 8 miljonerkronor . Allt för att arenan ska hålla måttet för evenemanget. – Om vi inte får EM är det inte säkert att det bli av. Men det vore en bra investering för framtida evenemang ändå, säger Kia Andreasson(mp), ledamot i kommunstyrelsen. Det är inte bara förberedelserna som kostar. Göteborgs stad har dessutom det fulla ekonomiska ansvaret för arrangemanget. Det har Svenska friidrottsförbundet beslutat om. I den preliminära budgeten ger evenemanget intäkter, men inte nog för att täcka kostnaderna. Cirka 15 miljoner kronor extra behövs. – Vi är alltid oroliga i sådana här sammanhang för att det inte ska gå ihop. Men vi hoppas och tror att Göteborg kommer att tjäna som samhälle på det här, säger Kia Andreasson.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro