ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

EM-profilen hade hellre spelat golf

Emma Björkman · 7 Jun 2012
Uppdaterad 8 Jun 2012
EM-profilen hade hellre spelat golf

EM-profilen hade hellre spelat golf Foto: Gustav Gräll


I dag sparkar EM i gång. Journalisten Anna Brolin leder TV4:s studiosnack. I Tuffometro skvallrar hon om Zlatan och avslöjar vilka spelare som gett henne skamliga förslag.

klar

Artikellänk är kopierad

Ge oss ett sant och snaskigt skvaller om någon i den svenska EM-truppen som vi aldrig hört förut!– Det är inga skandalmän vi har i den svenska EM-truppen alls men det finns en som skapar lite fler rubriker än andra. Jag har hört ett anmärkningsvärt skvaller om Zlatan och Guardiola. På vårsäsongen när Zlatan spelade i Barcelona så bänkade Guardiola honom under en Champions League-match mot Stuttgart. Efteråt fick jag höra att Zlatan gått in till Pep och sagt ”Man ska inte parkera en Ferrari i något garage”. 

– Det ska bli superhäftigt att få vara nära känslorna, engagemanget och folkfesten. Matcherna är självklart också höjdpunkter liksom att få ha Henrik Larsson, Caroline Seger och Bojan Djordjic som experter i studion.Vad ska bli roligast med att leda TV4:s-studiosnack under EM?

– Det är en bragd om de klarar sig genom gruppen. De måste prestera på topp mot nationer som England och Frankrike men från det vi har sett hittills gällande Sveriges gruppmotståndare känner jag en ganska stor positivism. Hur långt tar sig Sverige i EM?

När blev du senast ledsen över en kommentar som du fick i ditt jobb?– Senast i går av ett mejl om att jag inte var tillräckligt påläst när jag twittrade att Rio Ferdinand borde vara med i den engelska truppen. Nu vet jag att jag har total förstahandsinformation och är mer påläst än han som mejlade men jag kan bli ledsen av mejl som börjar med ”Läs på för i helvete”. 

Har du fått skamliga förslag av någon du intervjuat? – Ja, från två spelare vid olika tillfällen. Maniche (Nuno Ricardo de Oliveira Ribeiro reds.anm) och Marcos Senna har föreslagit en sen träff inklusive vin. Jag svarade ”nej, jag ska i väg”. Ett sådant förslag gör det svårt att behålla professionaliteten. 

Om det blev polisrannsakan hemma hos dig, vad skulle vara mest pinsamt om de hittade?– Det skulle vara min dagbok som jag precis hittade själv. Jag skrev den mellan jag var 12 och 15 år och det är tre års koncentrerade pinsamheter. 

Du har tävlat i golf och tennis. Är det som man brukar säga om musikrecensenter – att om man misslyckas med att spela musik får man börja recensera. Gäller samma sak för dig?– Precis så är det. Det är klart att jag hellre haft en karriär bakom mig som tennis- eller golfproffs och tjänat många miljoner. Jag hade sett det som en större bragd. Vad som hände med mitt tävlande? Jag blev 13 år och började tycka att andra saker var roligare. 

– Det är ganska färskt. Det är matchen mellan Ghana och Uruguay i fotbolls-VM 2010, den hade precis allt. Ghana kunde ha blivit historiska om de tog sig till semifinal. Hela Afrika hoppades på Ghana men Uruguay vann tillslut. Vilket är det största sportögonblicket du har upplevt?

Vad är det värsta du har gjort i tv någon gång?– En gång blev jag nedsparkad av Rickard Nordstrand (kampsportaren reds.anm). Jag flög verkligen och då åkte min klänning upp så jag visade trosorna. Jag hade strumpbyxor på mig, men ändå. Jag tycker själv att jag har gjort bort mig när jag har sagt felaktiga saker, som ”Varsågod och gå och duscha” till spelare som varit nyduschade. 

Vem är Sveriges mest överskattade sportreporter?– Jag gillar inte att klanka ner på kollegor, jag har den fullaste respekten för alla som bevakar sport. Är det några som jag inte har respekt för så är det de italienska programlederskorna inom sport, framför allt inom Berlusconis kanaler, som bikinidansat sig till jobben. Jag vägrar peka ut någon svensk kollega. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro